Frederikssund Kommunes logo
12. maj 2023

Endelig! Indvielse af Kulhuscykelstien

”Endelig” var et ord, der gik igen ved Miljøstationen i Kulhuse fredag den 12. maj, da den nye Kulhuscykelsti officielt blev indviet. Her var et par hundrede borgere mødt frem til den historiske begivenhed – de fleste medbringende cyklen.

- Måske er det 40 år siden, at amtet ville anlægge en cykelsti mellem Jægerspris og Kulhuse. Siden var det Jægerspris Kommune, der kæmpede, men heller ikke her nåede vi det. I Frederikssund Kommune har cykelstien været vedtaget, udskudt og vedtaget igen. Og endelig er den her, fastslog borgmester Tina Tving Stauning (A), da hun holdt tale ved indvielsen.

- Der er rigtig mange ildsjæle, der gennem tiden har kæmpet for at det skulle blive en realitet. Tillykke til jer alle. Og særligt tak til dig, Anja, forsatte borgmesteren til forsamlingens store applaus. Her sigtede borgmesteren til Anja Bisp Pedersen, der som lokal ildsjæl har kæmpet vedholdende i lang tid for realiseringen af cykelstien.

Også formanden for Plan og Teknik, Kirsten Weiland (N) lagde vægt på borgernes rolle i cykelstiens tilblivelse:

- Der er pres på de kommunale anlægsbudgetter, og den politiske prioritering kan ikke undgå at skuffe. Men det er ikke lig med resignation. Borgernes vedholdende engagement har gjort, at denne cykelsti altid har stået højt på den politiske dagsorden. Dette er et eksempel på at borgernes engagement kan give politiske resultater. I dag blev det endelig indvielse, sagde udvalgsformanden.

Borgmester Tina Tving Stauning (A) og formand for Plan og teknik, Kirsten Weiland (N) klipper her den røde snor, så cyklisterne kan tage den nye cykelsti i brug. Foto: Frederikssund Kommune, Charlotte Lundgreen Moreton.Borgmester Tina Tving Stauning (A) og formand for Plan og teknik, Kirsten Weiland (N) klipper her den røde snor, så cyklisterne kan tage den nye cykelsti i brug. 

De mange cyklister indtager cykelstien. Foto: Frederikssund Kommune.De mange cyklister indtager cykelstien. 

Sang fra efterskoleelever

Både før og efter talerne underholdt elever fra Baunehøj Efterskole med blandt andet Povl Kjøller-hittet ”Jeg er så glad for min cykel”. Herefter blev den røde snor klippet af borgmester og udvalgsformand, hvorefter de mange cyklister kunne begive sig ud på den nye rute.

Alle de mange fremmødte blev budt på kaffe, sodavand, frugt og wienerbrød samt sang fra eleverne på Baunehøj Efterskole. Foto: Frederikssund Kommune, Charlotte Lundgreen Moreton.Alle de mange fremmødte blev budt på kaffe, sodavand, frugt og wienerbrød samt sang fra eleverne på Baunehøj Efterskole. 

Et par hundrede mennesker var mødt op for at indvie cykelstien. Foto: Frederikssund Kommune, Charlotte Lundgreen Moreton.Et par hundrede mennesker var mødt op for at indvie cykelstien. 

Den er så fin!

Ved Jægerspris Slot var der opstillet et depot af drikkevarer, som de mange cyklister kunne svale sig ved efter den syv km. lange cykeltur i den meget lune forårssol. Og en af de første fremme var meget tilfreds med cykelstien:

- Den er så fin! Den har vi ventet på i mange år. Før kunne man næsten mærke på pedalerne, når trafikken passerede. Det var især ubehageligt, når man cyklede med børn. Men nu tør man godt sende børnene afsted på den nye cykelsti, fastslog Karin Henriksen fra Kulhuse.

Karin Henriksen fra Kulhuse er ankommet til depotet ved Jægerspris Slot. Foto: Frederikssund Kommune.Karin Henriksen fra Kulhuse er ankommet til depotet ved Jægerspris Slot. 

Syv km dobbeltrettet cykelsti

Den nye cykelsti er dobbeltrettet og ca. syv km. lang. Især i sommerperioden er der mange lokale, der cykler på strækningen, men der er også mange cyklende turister, der tager færgen fra Kulhuse til Sølager. Det er derfor en længe ventet cykelstiforbindelse, der nu kan tages i brug efter et par års anlægsarbejde.

Fotos: Frederikssund Kommune, Charlotte Lundgreen Moreton.