Frederikssund Kommunes logo
19. juni 2023

Ingen planer om afbrændingsforbud til sankthans

Frederiksborg Brand og Redning oplyser, at de ikke har planer om at indføre afbrændingsforbud omkring sankthans i 2023. Situationen genovervejes dog onsdag den 21. juni 2023.

Ifølge operativ souschef ved Frederiksborg Brand og Redning, Ole Hermansen, vurderes der ikke på nuværende tidspunkt at være behov for at gennemføre forbud mod afbrænding i Frederikssund Kommune; en beslutning man vil genbesøge onsdag den 21. juni, men her forventer at fastholde med mindre de nuværende vejrprognoser afgiver markant.

 - Vi kan se, at borgerne har taget godt imod de råd og informationer, som vi løbende har lagt ud på de sociale medier og givet telefonisk, siger Ole Hermansen, som også roser folk for virkelig at passe på derude. Det er ikke mindst derfor, at man fra beredskabets side er parate til ikke at indføre et afbrændingsforbud i kommunen.

Det skal man være opmærksom på

Beredskabet opfordrer fortsat alle til at være meget påpasselige ved afbrænding af sankthansbål og iagttage følgende:

  • Lav kun bål i en passende størrelse.
  • Brænd ikke haveaffald eller andet materiale, der kan resultere i flyvende gløder.
  • Hav altid rigeligt med vand i nærheden.

Det er arrangørens ansvar at sikre at afbrændingen af sankthansbålet foregår sikkert og forsvarligt. Og herunder også at sikre, at bålet er forsvarligt slukket inden det forlades.

Lokale bål

I lyset af beredskabets udmelding er vi i gang med at prøve at lave et lille overblik over sankthansbål som forventes gennemført. Det overblik bringer vi i en separat nyhed én af de kommende dage.

Husk at have vand eller brandslukker klar hvis du tænder ild udenfor - lige som Juniorbrandkorpset. Foto: Kenneth Jensen, Frederikssund Kommune.Husk at have vand eller brandslukker klar hvis du tænder ild udenfor - lige som Juniorbrandkorpset har på arkivfotoet. 

Foto: Kenneth Jensen,
Frederikssund Kommune.