Frederikssund Kommunes logo
21. juli 2023

Ny partnerskabsaftale med Mountain Top

En ny partnerskabsaftale mellem virksomheden Mountain Top og Frederikssund Kommune skal skabe bedre jobmuligheder for borgere og flere kvalificerede medarbejdere til virksomheden.

Partnerskabsaftalen, der blev indgået torsdag den 20. juli 2023, sætter således fokus på rekruttering af arbejdskraft, fastholdelse af virksomhedens egne medarbejdere, et socialt og samfundsmæssigt ansvar og samarbejde om at løse sociale opgaver med et særligt fokus på integration af nye danske borgere og unge.

- At Mountain Top har lyst til at indgå i det her partnerskab, tage et socialt ansvar og på den måde bidrage endnu mere til lokalsamfundet glæder mig utrolig meget. Vi har i kommunen mange stærke og samfundsbevidste virksomheder, og derfor er det også vigtigt, at vi i kommunen kvittere for ved at hjælpe virksomhederne med de fastholdelses- og rekrutteringsudfordringer, de står med, og det tror jeg på, at vi kan med denne partnerskabsaftale, siger borgmester Tina Tving Stauning (A).

Mountain Top har gennem adskillige år haft et tæt samarbejde med Jobcentret i Frederikssund Kommune, og det samarbejde udbygges nu med partnerskabsaftalen. En del af aftalen er, at kommunen er forpligtet til at sikre én indgang til Jobcentret.

- Jeg er sikker på, at partnerskabsaftalen med Mountain Top vil blive en gevinst for både virksomheden og nogle af de borgere, som vil få en chance for et job hos Mountain Top. Især de unge, der er ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet kan få stor glæde af den her aftale, ligesom Mountain Top forhåbentlig også vil opleve, at vi kan hjælpe dem med både nye medarbejdere og lige så vigtigt fastholdelse af nuværende medarbejdere, siger Michael Tøgersen (I), formand for udvalget for Job, erhverv og kultur.

Formand for Job, erhverv og kultur, Michael Tøgersen, og HR-chef hos Mountain Top Jeanette Hassel underskriver partnerskabsaftalen. Foto: Frederikssund Kommune.Formand for Job, erhverv og kultur, Michael Tøgersen, og HR-chef hos Mountain Top Jeanette Hassel underskriver partnerskabsaftalen.

For Mountain Top er det særligt fokus på at hjælpe unge sårbare, der er vigtigt. Virksomheden vil gerne give de unge en chance og ikke mindst tage det ansvar, der følger med i forhold til oplæring med mere. Mountain Top har derfor været på besøg i Ungekontakten og haft dialog med de unge og deres sagsbehandlere, fortalt om virksomheden og hvordan det er at arbejde hos Mountain Top og givet nogle af de unge mulighed for at komme i virksomhedspraktik med henblik på ansættelse i løntilskud, fleksjob eller ordinært job.

- Hos Mountain Top tror vi på, at diversitet er en styrke for vores virksomhed og kultur. Jobcentret og Ungekontakten hjælper os ikke kun med at finde potentielle kollegaer, men er også en del af at sikre, at der er det rigtige match mellem os og borgeren, og at vi får integreret borgeren i arbejdsfællesskabet og vores kultur. Det gør vi ved løbende dialog og møder. Vi var slet ikke i tvivl om, at partnerskabsaftalen med Frederikssund Kommune var en god idé. Det giver os som virksomhed netop det, vi har brug for, nemlig endnu tættere dialog og samarbejde, siger Jeanette Hassel, HR-chef hos Mountain Top.

Virksomheden samarbejder også med Jobcenteret i forbindelse med rekruttering af arbejdskraft – både direkte rekruttering til ordinære stillinger, men også ansættelse på særlige vilkår, for eksempel via virksomhedspraktik, løntilskud eller fleksjob.

Formand for Job, erhverv og kultur, Michael Tøgersen giver HR-chef hos Mountain Top, Jeanette Hassel, hånd på den nye partnerskabsaftale. Foto: Frederikssund Kommune.Formand for Job, erhverv og kultur, Michael Tøgersen giver HR-chef hos Mountain Top, Jeanette Hassel, hånd på den nye partnerskabsaftale.

Foto: Frederikssund Kommune.