Frederikssund Kommunes logo
9. august 2023

Balloner røg til vejrs på første skoledag

Selv om sommeren holdt ferie og havde sendt et øsregnvejr i stedet, så mødte de nye 0. klasses elever og deres forældre forventningsfuldt ind på Slangerup Skole afd. Lindegård onsdag morgen kl. 9. I alt 37 elever begynder denne dag deres skoleliv – 19 i 0. A og 18 i 0. B.

0. A sidder klar ved bordene på første skoledag. Foto: Frederikssund Kommune.0. A sidder klar ved bordene på første skoledag. 

Sommerfugle i maven

- Jeg har glædet mig rigtig meget til i dag. Jeg har faktisk sommerfugle i maven. Er der nogen af jer, der også har sommerfugle i maven?, spurgte Heidi Thomsen, der er klasselærer for 0. A. Mange – herunder en del forældre – rakte hånden op som svar på spørgsmålet.

- Men det skal nok gå godt, fortsatte læreren: For som Pippi siger: Det har jeg ikke prøvet før, så det kan jeg sikkert sagtens!

Heldigvis bliver eleverne ikke overvældet af lektier og tabelterperi på første skoledag. Den starter hyggeligt og roligt med en fælles velkomst i gymnastiksalen, hvorefter eleverne går til deres respektive klasser. Her bliver lærere og pædagoger præsenteret for børn og forældre inden dagens opgave bliver sat i gang.

Luna arbejder på sin tegning. Foto: Frederikssund Kommune.Luna arbejder på sin tegning. 

En af tegningerne, som skal sendes afsted med heliumballon. Foto: Frederikssund Kommune.En af tegningerne, som skal sendes afsted med heliumballon. 

Fejres med balloner

På Slangerup Skole afd. Lindegård fejrer man nemlig første skoledag med at sende heliumballoner til vejrs. Men først skal eleverne lave en tegning på et lille stykke papir, som bliver foldet og lagt ind i ballonerne. På papiret er trykt klasselærerens mailadresse og en opfordring til at sende en hilsen, hvis man finder den.

- Vi har tidligere år fået hilsner både fra Hillerød og fra Smørum, fortæller Heidi Thomsen, inden eleverne kaster sig over opgaven.

Heidi Thomsen, klasselærer i 0. A, fylder ballonerne med helium. Foto: Frederikssund Kommune.Heidi Thomsen, klasselærer i 0. A, fylder ballonerne med helium. 

Ballonerne sendes til (regn)vejrs. Foto: Frederikssund Kommune.Ballonerne sendes til (regn)vejrs.

Fotos: Frederikssund Kommune.

Børnene begyndte i mini-SFO den 1. maj, så en del af dem kender allerede hinanden, og det hjælper lidt. For efter ballonopsendelsen bliver mor og far sendt ud af klassen for at få en kop kaffe, og så er eleverne alene i skole for første gang. Skolelivet er begyndt.