Frederikssund Kommunes logo
21. april 2023

Livskilden markerer Værestedsdag med morgenfruer

Den 3. maj fejrer Værestedet Livskilden Den Nationale Værestedsdag og inviterer alle til at støtte op om værestedet. Det er andet år i streg, at væresteder overalt i landet sætter fokus på betydningen af væresteder for socialt udsatte mennesker.

På Den Nationale Værestedsdag den 3. maj vil der i hele landet blive plantet morgenfruer. Som små sole skal morgenfruerne minde os alle om betydningen af den mangfoldighed og det fællesskab, der er på landets væresteder.

Det er på initiativ af Brugerrådet i Landsforeningen af Væresteder, at der igen afholdes en dag tilegnet landets væresteder. En national fejringsdag, som man kender fra f.eks. Grundlovsdag og Mors eller Fars dag.

Hvorfor morgenfruer?

For Brugerrådet var det vigtigt at vælge en blomst, som vækker lys og glæde og dermed skaber associationer til den betydning, som værestederne har for værestedsbrugerne. Morgenfruen var det oplagte valg, da den gulorange krone lyser op som en sol og giver håb for fremtiden. Planten er også kendt, som en robust plante, der kan trives i al slags jord. Desuden håber man med initiativet at kunne styrke biodiversiteten og de trængte insekter.

- Vi håber, at man i hele landets byer vil kunne se morgenfruer. Det er jo en smuk blomst med et endnu smukkere budskab, siger Marika Sabroe, projektleder i Landsforening af Væresteder.

Hjælp dit lokale værested

Du kan kontakte værestedet Livskilden og få udleveret en pose med morgenfruefrø, som du kan plante. Dermed viser du din støtte til værestedet i din by. Du kan også gå med fra Kilde Allé 9 i Frederikssund den 3. maj kl. 10 og være med til at dele morgenfruefrø ud.

Yderligere information om dagen:

Livskilden, tlf.: 2916 1674