Frederikssund Kommunes logo
18. april 2023

Kronisk sygdom i fokus

Frederikssund Kommune sætter i foråret fokus på sundhed med tre sundhedsdage – FrederiksSund-dagene. Den første FrederiksSund Dag blev afholdt tirsdag d. 21. marts, hvor der blev sat fokus på fællesskaber gennem mange sjove aktiviteter rundt omkring i kommunen. Den anden FrederiksSund Dag blev holdt mandag den 17. april og havde fokus på kroniske sygdom.

Sundhedsprofil er pejlemærke

Deltagerne i Valhal blev budt velkommen af Anne Sofie Uhrskov (V), der er formand for Social og sundhed. Hun fortalte, at Sundhedsprofilen, der er Danmarks største befolkningsundersøgelse om sundhed, er pejlemærke, når sundhedsdagene skal tilrettelægges. I sundhedsprofilen kan man se, at emner som ensomhed, kronisk sygdom og motion er væsentlige temaer. Derfor handler de tre sundhedsdage i Frederikssund Kommune om hhv. fællesskaber, kronisk sygdom og cykling.

Anne Sofie Uhrskov byder velkommen til sundhedsdag om kronisk sygdom. Foto: Frederikssund Kommune.Anne Sofie Uhrskov (V) byder velkommen til sundhedsdag om kronisk sygdom. 

1,2 mio. ramt af kronisk sygdom

- Mange er i berøring med kronisk sygdom, enten fordi de selv har en sygdom eller fordi de er pårørende til en, som er kronisk syg. I Danmark har 1,2 mio. mennesker mindst en kronisk sygdom. I Frederikssund Kommune ligger vi i den høje ende, idet vi kan se, at 7% har diabetes og 5,3% har en hjertesygdom. Derfor sætter vi fokus på kronisk sygdom i dag, fortalte Anne Sofie Uhrskov.

Hun takkede samtidig de mange organisationer og foreninger inden for sundhedsområdet for deres indsats for borgerne i kommunen.

Foreninger var med

Og flere foreninger var med ved arrangementet på Kalvøen. Således kunne de fremmødte besøge stande fra FOF Fjordlandet, Boblberg, Slangerup Svømmeklub, Helpii og naturligvis repræsentanter fra sundhedsområdet i Frederikssund Kommune. Arrangementet bød også på oplægget "Demens og at være pårørende til mennesker, der rammes af demens" ved forfatter Lone Carmel.

Andre steder i Frederikssund var der også aktiviteter. Blandt andet tilbød Gigtskolen en gratis prøvetime i varmtvandsbassin mens Diabetesforeningen og bibliotekerne havde arrangeret foredrag med Anette Sams med tilhørende spisning i cafeen Hos Vivi.

Den tredje og sidste FrederiksSund Dag handler om glæden ved en cykeltur i de naturskønne omgivelser med flere forskellige cykelture i lokalområdet – det sker torsdag d. 25. maj.

Deltagere og stande i Valhal på Kalvøen. Foto: Frederikssund Kommune.Deltagere og stande i Valhal på Kalvøen.

Fotos: Frederikssund Kommune.