Frederikssund Kommunes logo
8. februar 2023

Udvidelse af muligheden for hjælp til høje varme- og eludgifter

På baggrund af en ny praksisændring fra Ankestyrelsen er kriterierne for hjælp til ekstraordinære høje varme- og el udgifter blevet udvidet.

Ekstraordinære høje varme- og eludgifter under energikrisen, betragtes nu som uforudsigelige og man kan efter omstændighederne, være berettiget til hjælp, selv om udgifterne ikke er enkeltstående, men tilbagevendende i en periode.

Efter den nye praksisændring, vil der således kunne bevilges økonomisk hjælp til disse udgifter, selvom der er behov for hjælp i mere end en måned.

Hvad skal du gøre, hvis du kunne være berettiget til ekstra hjælp:

  1. Alle sager hvor der har været søgt om høje el og varme regninger i perioden fra oktober 2021 til nu genoptages. Sager der har været påklaget til Ankestyrelsen gentages af Ankestyrelsen. Øvrige sager genoptages af Frederikssund Kommune. Dette efter aftale med Ankestyrelsen.
  2. Borgere, som i perioden fra 19. oktober 2021 og indtil udgangen af april 2023 kunne være berettiget, skal selv søge om hjælp.

Det er en betingelse, at udgifter er opstået i ovenstående periode.

De øvrige betingelser for at modtage hjælp skal tilsvarende være opfyldt. Du må fx ikke have formue over 10.000 kr.

At en sag genoptages, er ikke ensbetydende med, at man uden videre har ret til ekstra hjælp, men at sagen vurderes på ny.

Kommunens gennemgang af genoptagne sager, forventes gennemført i løbet af 1. kvartal 2023.

Nye ansøgninger forventes at blive behandlet løbende.

Hvis du har spørgsmål til din sag eller vil vide mere om dine muligheder for ekstra hjælp, kan du kontakte kommunen via borger.dk