Frederikssund Kommunes logo
2. februar 2023

Kultur- og Havnebad klar til at blive bygget

Forberedelserne til etablering af Kultur- og Havnebadet er nu færdige og Byrådet har frigivet pengene til byggeriet. Kultur- og Havnebadet forventes at være klar til indvielse i slutningen af 2023.

- Det er en stor glæde at vi nu er nået så langt, at byggeriet af det nye Kultur- og Havnebad kan sættes i gang. Der har jo været lidt bump på vejen, men nu sker det, og vi kan alle se frem til at få et virkelig lækkert havnebad med gode faciliteter til de badeglade gæster. Jeg glæder mig meget til at følge byggeriet her i 2023 og endnu mere til, at vi kan indvie det i slutningen af året, siger formand for Job, erhverv og kultur, Michael Tøgersen (I).

Kultur- og Havnebadet kommer til at ligge ved Tippen ud for indsejlingen til Frederikssund Kulturhavn. Det bliver bygget af totalentreprenør Per Aarsleff A/S, der forventer at etablere byggepladsen i midten af april.

I det sidste halve års tid er der indhentet myndighedsgodkendelse i forhold til Byggeloven samt Lov om Sikkerhed til Søs. Derudover er projektet blevet tilrettet efter Byrådets ønske om ud at udvide med et ekstra toilet samt udvidede omklædningsfaciliteter.

I første omgang bliver der bygget fundament og samlet stålkonstruktioner og lamelskærme. I juni ankommer pontonerne og herefter kan Per Aarsleff A/S begynde at bygge ovenpå.

- Det bliver et rigtig lækkert havnebad, som svømmeglade borgere kan se frem til. Jeg tror, det kan blive et nyt vartegn for Frederikssund med sit flotte udseende og fantastiske beliggenhed. Og jeg er sikker på, at brugerne af det vil blive glade for den her nye unikke mulighed for at bade i havet, siger Michael Tøgersen.

Kultur- og Havnebadet har fået 8,2 millioner kroner i fondsmidler fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond. Frederikssund Ny Initiativråd har ansøgt Friluftsrådet og modtaget støtte på 300.000 kroner til øremærkede formål, der kan skabe aktiviteter for skole og institutioner på og ved havnebadet.

Illustration af Kultur- og Havnebadet ved Tippen set fra land. Illustration: Christensen og Co.Illustration af Kultur- og Havnebadet ved Tippen set fra land. Illustration: Christensen og Co.