Frederikssund Kommunes logo
23. februar 2023

De nominerede er fundet til Idræts- og Lederpriser

Hvert år uddeler Folkeoplysningsudvalget priser til foreningslivets dygtige sportsfolk og engagerede frivillige ved en årlig prisfest. I år har Folkeoplysningsudvalget valgt at nominere tre potentielle vindere til hver kategori.

Ved prisfesten, der afholdes tirsdag den 28. februar, uddeles der fire priser samt en række anerkendelser for præstationer i årets løb. Ved prisfesten er alle medlemmer af foreninger velkommen

De fire priser er henholdsvis Idrætsprisen, Lederprisen, Fritidsprisen og Unge Lederprisen. Den sidste pris skal i år uddeles for første gang.

- Der er sjældent, at der som sådan sker ændringer i, hvilke priser kommunen og vi som udvalg uddeler. Vi uddeler rigtig mange anerkendelser for sportslige præstationer til unge, men næsten aldrig en pris, da det traditionelt har forudsat mange års virke og engagement. Derfor er vi i udvalget blevet enige om, at det skal der ændres på med en pris til de unge, som gør en særlig indsats. Derfor uddeler vi i år for første gang en ungelederpris, og det glæder jeg mig meget til, siger formand for Folkeoplysningsudvalget, Kenneth Jensen (A).

Og de nominerede er…

Som noget nyt har Folkeoplysningsudvalget i år nomineret tre til hver pris. Det er borgere, foreninger med flere i Frederikssund Kommune, der kan indstille til priserne, mens udvalget finder frem til de nominerede og vinderen af hver pris.

- Vi har fået mange indstillinger af engagerede ildsjæle i år, og det er dejligt, for det vidner om, at trods megen snak om trange kår og vanskeligheder med at skaffe frivillige i foreningslivet, så trives vores foreninger i Frederikssund Kommune, og der er mange som yder en uvurderlig indsats for at skabe et rigt fritidsliv og stærke fællesskaber, fortæller Kenneth Jensen.

De 12 nominerede er:

Idrætsprisen

  • Iben Dines Pedersen – Skibby Ride og Voltigeklub
  • Ida Skov Kragh – A6 Slangerup Svømmeklub
  • Christian Brendstrup – Bueskytteklubben IF 1864

Lederprisen

  • Martin Palsgård – FC Hornsherred / Skibby Idrætsklub
  • Maria Frimark – Skibby Ride og Voltigeklub
  • Jan Tykær Kristensen – Jægerspris Underducks

Fritidsprisen

  • FBK 2000 – Frederikssund Bowlingklub
  • Frederikssund Billardklub
  • DDS Svaneungerne

Unge Lederprisen

  • Katja Korbo Peterson – A6 Slangerup Svømmeklub
  • Thera Rasmussen – Rulleskøjteklubben FRISK
  • Rasmus Mehr – Ræven Skibby Trop og Flok

Prisfest med mad, foredrag og anerkendelser

Prisvinderne afsløres ved en prisfest for foreningerne den 28. februar 2023. Her er alle foreningsmedlemmer inviteret til at deltage, de skal blot huske at tilmelde sig senest søndag den 26. februar på Frederikssund Kommunes hjemmeside.

Ud over de fire priser uddeles også anerkendelser for særlige præstationer. De går til foreningsmedlemmer, som har vundet guld, sølv eller bronze ved internationale eller danske mesterskaber, eller guld ved landsdelsmesterskaber eller sjællandske mesterskaber. I år er der 143 atleter, der anerkendes for at have vundet medaljer ved Danmarksmesterskaber og Sjællandsmesterskaber i 2022.

Deltagerne i prisfesten kan også se frem til en god middag og ikke mindst det spændende foredrag ”Spil dig selv og dine omgivelser gode” med Arne Nielsson. Han er tidobbelt verdensmester og tidligere olympisk sølvvinder i kanoroning. I over 15 år har han arbejdet som professionel coach og foredragsholder for primært erhvervs- og idrætsfolk. Arne er flere gange blevet kåret til ’Årets Inspirator’ af en af Danmarks førende kursusudbydere.

 Vinder af Lederprisen Claus Halberg, Slangerup Dartklub, og vindere af Fritidsprisen Erik Ejegod Gruppe, Det danske spejderkorps, Kenneth Jensen, formand for Folkeoplysningsudvalget.  Foto: Frederikssund Kommune.Fra venstre ses sidste års vinder af Lederprisen Claus Halberg, Slangerup Dartklub, og vindere af Fritidsprisen Erik Ejegod Gruppe, Det danske spejderkorps, Kenneth Jensen, formand for Folkeoplysningsudvalget. 

Foto: Frederikssund Kommune.