Frederikssund Kommunes logo

Info om håndtering af corona i Frederikssund Kommune

Frederikssund Kommune følger myndighedernes anbefalinger om coronasmitte. På www.coronasmitte.dk kan du læse en række spørgsmål og svar om coronavirus.

På alle kommunens institutioner og arbejdspladser følges de restriktioner, der gør sig gældende. Alle steder er der opmærksomhed på hygiejne og på symptomer og sygdom. Der tages de nødvendige forholdsregler, hvis medarbejdere eller borgere i institutionerne viser symptomer eller smittes med COVID-19.

Fælles for alle de områder er, at der er en række retningslinjer, som de skal følge. Retningslinjerne kommer dels fra sundhedsmyndighederne samt fra myndigheder, de respektive områder hører til. Derudover kan Frederikssund Kommunes byråd og fagudvalg vælge at sætte yderligere retningslinjer for genåbningen.

Ny teststrategi

Den 21. oktober, offentliggjorde Sundheds- og Ældreministeriet en ny teststrategi. Den indebærer, at personer, der oplever milde symptomer på COVID19, nu selv kan booke tid til test via coronaprover.dk.

Book tid på coronaprover.dk hvis du har symptomer, der kunne være COVID-19, men ikke føler dig så syg, at du har behov for at tale med din læge.

Du skal altid ringe til din læge:

  • Hvis du har symptomer på COVID-19, og føler dig så syg, at du gerne vil tale med en læge.
  • Hvis du er bekymret eller i tvivl.
  • Hvis det drejer sig om et barn under 2 år.

Selvisolation 

Er du syg med COVID-19, skal du isolere dig selv for at undgå yderligere smitte. Kan du ikke isolere dig i eget hjem, kan kommunen stille isolationsfaciliteter til rådighed.

Forebyg smitte

De generelle forholdsregler gælder fortsat, og alle kan være med til at forebygge smitte. Coronavirus spreder sig typisk på steder med mange mennesker blandt andet via håndtryk og små dråber fra hoste og nys. Sundhedsstyrelsens anbefalinger om smitteforebyggelse er:

  • Vask dine hænder tit eller brug håndsprit.
  • Host eller nys i dit ærme - ikke i dine hænder.
  • Undgå håndtryk, kindkys og kram - begræns den fysiske kontakt.
  • Vær opmærksom på rengøring - både hjemme og på arbejdspladsen.
  • Vær opmærksom, når du er på steder med tæt kontakt til mange mennesker.

Sundhedsstyrelsen har lavet en plakat om at forebygge smitte, som kan downloades, printes og hænges op relevante steder.