Frederikssund Kommunes logo
2. november 2020

Vinge bliver stationsby

Vinge går den 14. december ind i en ny fase. Herfra kan byen nemlig kalde sig stationsby, idet Banedanmark åbner den nybyggede Vinge Station, som vil blive betjent af S-togslinje C. Med åbningen af Vinge Station vil de nuværende og kommende beboere i Vinge få en rejsetid på 43 minutter til København H. 

Ny buslinje giver større opland

Vinge Station bliver nærmeste station ikke kun for borgerne i Vinge, St. Rørbæk og Snostrup, men også for et stort opland i Hornsherred. Således vil indbyggere i blandt andet Skibby få Vinge Station som nærmeste station. Byrådet i Frederikssund har derfor besluttet at oprette en ny busrute – linje 319 – der skal køre mellem Skibby og Vinge Station. I første omgang som en etårig forsøgsordning for at vurdere behovet for bustransport, da der naturligvis også er etableret parkeringsmuligheder ved stationen.

Man kan allerede nu planlægge sin rejse via rejseplanen.dk.

- S-toget har fra starten været et helt centralt element i byudviklingsprojektet Vinge. Derfor er det virkelig en stor dag, når man kan tage toget fra Vinge Station fra den 14. december. Så kan man bo midt i naturen og være midt i landets hovedstad på under tre kvarter. Med den nye fjordforbindelse og en ny busrute over fjorden til Vinge Station er vigtige dele af infrastrukturen nu på plads. Der er ingen tvivl om, at etableringen af stationen vil få afgørende betydning for mulighederne for at udvikle Vinge i de kommende år, fastslår borgmester John Schmidt Andersen (V).

Flere nye byggerier

Mens Staten er i gang med at opføre et magasin til opbevaring af kulturarv fra Nationalmuseet og Det Kgl. Bibliotek i Vinge, så påbegynder boligselskabet Rosenvænget, med Domea som forretningsfører, opførelsen af omkring 200 nye almene boliger. Byggeriet kommer til at ligge stationsnært i Vinge og ventes at begynde primo 2021 med forventet indflytning i 2022. Endvidere forventer Frederikssund Kommune at påbegynde lokalplanarbejdet for yderligere 75-100 private boliger i 2-3 plan i løbet af vinteren 2021.

Vinge Station set fra sydsiden. Foto: Frederikssund Kommune.Vinge Station set fra sydsiden. Foto: Frederikssund Kommune.

Fakta:

  • Vinge Station er et resultat af et trafikforlig fra 2014, hvor der blev sat penge af til at etablere en station ved Vinge i Frederikssund Kommune. Banedanmark påbegyndte byggeriet i efteråret 2019 og stationen bliver taget i brug i december 2020.
  • Hvis man vil være den første, der tager toget fra Vinge Station skal man tidligt op. Det første tog mod København afgår mandag den 14. december kl. 04.41.