Frederikssund Kommunes logo
10. november 2020

Gammel svømmehal er nu tømt

Lørdag den 27. juni kunne man for allersidste gang hoppe i vandet i Frederikssund Svømmehal på Odinsvej i Frederikssund. Dermed sluttede en æra med svømning midt i Frederikssund by. En æra, der begyndte i maj 1969, da det første friluftsbad åbnede på samme adresse. I 1978 fik friluftsbadet overdækning på og Frederikssund Svømmehal kunne indvies. 

Besøgende svømmer i friluftsbadet ved åbningen i 1969. Foto: Lokalarkivet. Besøgende svømmer i friluftsbadet ved åbningen i 1969. Foto: Lokalarkivet.

Fjorden var forurenet

Etableringen af friluftsbadet på Odinsvej var en følge af, at politimesteren i april 1968 havde anmodet Byrådet om, at der ”indtil videre ikke foretoges badning fra badeanstalten i Roskilde Fjord”. Prøver af vandet i fjorden viste colibakterier, og senere samme år blev badeanstalten så nedlagt. Nogenlunde samtidig besluttede man også at opføre et rensningsanlæg, og vandet i fjorden har som bekendt i dag fin badevandskvalitet.

Fremtiden ikke afklaret

Svømmehallens bassiner er nu tømt for vand, og bygningerne er stort set rømmet for udstyr. Hvad der skal ske med den tidligere svømmehals bygninger er endnu ikke præcist afklaret. Men Campusområdet er presset i forhold til bygningsudvidelsesmuligheder, parkeringspladser og udearealer. Derfor besluttede Økonomiudvalget i oktober 2018, at der skal arbejdes videre med at afdække interessen for og potentialet i at reservere grunden til aktiviteter i tilknytning til Campus.

Tomt svømmebassin i den gamle svømmehal i Frederikssund. Foto: Frederikssund Kommune.Tomt svømmebassin i den gamle svømmehal i Frederikssund.

Foto: Frederikssund Kommune.