Frederikssund Kommunes logo
6. november 2020

Bedre undervisning i nye faglokaler

- Det bliver rigtigt godt. 

Sådan siger skoleleder på Ådalens Skole Morten Flotin Jensen om den renovering af faglokaler, der netop nu er i gang på hans skole. Det er lokaler til fagene madkundskab, billedkunst, fysik og håndværk og design, der bliver gennemgribende renoveret. Nogle af skolens faglokaler levede ikke op til kravene til den undervisning skolen i dag skal tilbyde, og da Byrådet valgte at fremrykke en række anlægsinvesteringer for at stimulere økonomien faldt godt 8 mio. kr. på Ådalens Skole.

Et lokale under renovering på Ådalens Skole, hvor der blandt andet skal indrettes værksteder til faget håndværk og design. Foto: Frederikssund Kommune.Et lokale under renovering på Ådalens Skole, hvor der blandt andet skal indrettes værksteder til faget håndværk og design. 

- Det betyder, at vi fremover kan imødekomme de krav, der er til en rigtig god undervisning. Nu kan vi få børnene igennem de processer, som skal til, for at opfylde målene med undervisningen, siger Morten Flotin Jensen. Han tilføjer, at nogle af de nye lokaler indrettes sådan, at der kan være flere klasser med flere lærere tilstede samtidig.

- Dermed er der flere faglige kompetencer til stede, og eleverne vil opleve et mere sammenhængende undervisningsforløb, forklarer han.

Helt nye muligheder

På Trekløverskolen afd. Marienlyst er håndværkerne også i fuld gang med renovering af faglokaler. Her er der også bevilget lidt over 8 mio. kr. til nye faglokaler, og de bruges på lokaler til billedkunst, drama, madkundskab samt håndværk og design. På Marienlystskolen betyder de nye faglokaler også, at der bliver rokeret rundt på og renoveret lokaler til gruppearbejde samt til lærernes forberedelse.

Pædagogisk leder Jakob Fryd står her i det, der skal blive til et nyt billekunstlokale på Trekløverskolen, afd. Marienlyst. Foto: Frederikssund Kommune.Pædagogisk leder Jakob Fryd står her i det, der skal blive til et nyt billekunstlokale på Trekløverskolen, afd. Marienlyst. 

- Det giver os nogle helt nye muligheder for især de kreative miljøer, fortæller pædagogisk leder Jakob Fryd og tilføjer:

- Nu kan vi tilbyde eleverne valgfagspakken med de bedst mulige faciliteter, og det kan måske også betyde, at de børn, der ikke er så bogligt stærke, kommer til at blomstre mere op. Nu er vi med helt fremme blandt de moderne skoler, og så er det jo bare lækkert at være i omgivelser med nye faciliteter, fastslår Jakob Fryd.

På begge skoler har håndværkerne travlt og det forventes, at de nye lokaler kan tages i brug straks i det nye år.

Håndværkerne er i fuld gang med at skabe et nyt lokale til madkundskab på Trekløverskolen, afd. Marienlyst. Foto: Frederikssund Kommune.Håndværkerne er i fuld gang med at skabe et nyt lokale til madkundskab på Trekløverskolen, afd. Marienlyst. 

Fotos: Frederikssund Kommune.