Frederikssund Kommunes logo
30. marts 2020

Vand i bassinerne i den nye svømmehal

Mere end en million liter. Så meget vand skal der til for at fylde de fire bassiner i den nye svømmehal. I løbet de foregående par uger er der blevet fyldt vand i det store svømmebassin på 25x25 meter, i de to varmtvandsbassiner, og i modstrømsbassinet, der skal bruges til elitesvømning og genoptræningsforløb.

Der fyldes langsomt vandt i det store bassin i den nye svømmehal. Foto: Frederikssund Kommune.Det store bassin fyldes langsomt med vand.

Vandbehandling og ventilation testes

Bassinerne bliver fyldt op med vand allerede nu for at teste om rør, filtre og bassinkemikalier fungerer optimalt. Det skal blandt andet sikres, at vandet cirkulerer rundt i bassinerne som det skal, og at ventilationen fungerer i forhold til indeklimaet.

Vandet er i skrivende stund ved at blive varmet op, og når det har nået den rette temperatur, kan man lave de forskellige tests. Indtil nu har man kunnet tjekke tætheden af bassinerne med vand i. Og bassinerne holder tæt, som de skal.

Selvom coronakrisen giver nogle udfordringer, arbejdes der på højtryk med at gøre den nye svømmehal klar til brug. Udover at teste systemerne i selve svømmehallen, arbejdes der blandt andet på at færdiggøre det sidste klinkearbejde, omklædningsrum og bygningens facader.

Det store 25x25 meter bassin næsten fyldt med vand. Foto: Frederikssund Kommune.Udsigt over svømmehallen og det store bassin, der langsomt bliver fyldt med vand.

Den nye svømmehal set udefra. Foto: Frederikssund Kommune.Den nye svømmehal set udefra.

Foto: Frederikssund Kommune