Frederikssund Kommunes logo
6. marts 2020

Svømmehallen åbner i august

Lørdag den 15. august 2020 bliver en festlig dag i Frederikssund Kommune. Det er nemlig dagen, hvor den nye svømmehal bliver indviet.

Indvielsen af svømmehallen er det første store skridt i den helhedsplan for Idrætsbyen, der skal fremtidssikre idrætsfaciliteterne i kommunen.

- Jeg ser meget frem til at indvie den nye svømmehal. Det er en utrolig flot bygning i fantastiske omgivelser, og det glæder mig at borgerne i Frederikssund Kommune snart kan opleve de mange spændende faciliteter svømmehallen byder på, siger borgmester John Schmidt Andersen. 

Kommunen modtager svømmehallen den 30. juni 2020 fra GVL Entreprise, der har stået for byggeriet. Herefter kan kommunens medarbejdere fra Frederikssund Idrætsanlæg påbegynde arbejdet med at klargøre svømmehallen til publikum. Blandt andet skal det tekniske personale forberede og sikre styring af vandbehandling og ventilation. Desuden skal livreddere indarbejde nye runder for livredningsvagter samt øve livredning i bassinets dybe ende på 3,80 meter.

Der vil, efter den officielle indvielse d. 15. august, være mulighed for at hoppe en tur i et af bassinerne eller tage en tur på rutsjebanen.

Åbningen af svømmehallen er samtidig startskuddet til Sundhedsugen, der med forskellige arrangementer og aktiviteter løber af stablen fra lørdag d. 15. august til lørdag d. 22. august.

Udvidede åbningstider og et væld af faciliteter

Der er mange grunde til at glæde sig til, at den nye svømmehal åbner dørene.

Med en unik placering og udsigt over Sillebro Ådal fra bassinerne, kommer svømmehallen til at tilbyde et stort udbud af aktivitetsmuligheder: morgensvømning, legebassiner for børn, handikapundervisning i varmtvandsbassin, pensionistsvømning, wellnessoplevelser, konkurrencesvømning og meget mere.

Svømmehallen får træningsbassin med ti baner, modstrømsbassin til elitesvømning og genoptræningsforløb, to varmtvandsbassiner, wellnessområde med tre forskellige saunaer og en stor vandrutsjebane.

Svømmehallens varmtvandsbassin og den næsten færdige rutsjebane. Foto: Frederikssund Kommune.Svømmehallens varmtvandsbassin og den næsten færdige rutsjebane. 

Det nye 25x25 meter svømmebassin er en kapacitetsudvidelse på næsten 60% i forhold til den nuværende svømmehal. Det vil betyde, at der kan være åben for offentligheden samtidig med at der er foreningssvømning.

Den offentlige åbningstid udvides fra 36 til 47 timer om ugen. Der vil være fuld offentlig adgang til alle faciliteter tirsdag samt torsdag til søndag. Mandag og onsdag vil der være adgang for motionssvømning i 25 meter bassinet, imens foreningerne får adgang til varmtvandsfaciliteterne.

Skolebørnene kan glæde sig til, at skolesvømningen starter i den nye svømmehal mandag d. 17. august, mens aftenskolerne får mulighed for at tilbyde holdundervisning i nye varmtvandsbassiner. Svømmeklubberne kan, med kombinationen af et træningsbassin og Danmarks eneste modstrømsbassin, som er særligt egnet til elitesvømmere, optimere deres træning.

- Jeg er meget glad for, at vi snart kan åbne dørene til den nye svømmehal. Det vil betyde, at svømmeforeningerne får forhold af højeste kvalitet, ligesom skolebørn, motionssvømmere og de mange andre brugere vil mærke en markant forbedring i forhold til tidligere, udtaler formand for Fritids- og Kulturudvalget Jesper Wittenburg.

Der arbejdes på at færdiggøre det store 25X25 meter bassin med ti baner. Foto: Frederikssund Kommune.Der arbejdes på at færdiggøre det store 25X25 meter bassin med ti baner.

Foto: Frederikssund Kommune.