Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
4. marts 2020

Sundhedsberedskabet øges igen

For at begrænse spredningen af smitte med COVID-19 (coronavirus) stillede Sundhedsstyrelsen tirsdag den 3. marts krav om, at ansatte i sundheds- og ældresektoren, som har rejst i de særlige risikoområder, og er kommet hjem efter 18. februar 2020 skal blive hjemme i 14 dage efter hjemkomst. 

Sundhedsstyrelsen har desuden anbefalet, at alle øvrige danskere som har været i et af risikoområderne og er kommet hjem fra og med den 2. marts 2020 bliver hjemme i to uger.

Medarbejdere orienteres

Frederikssund Kommune har derfor igen øget sit sundhedsberedskab – fra iværksættelse af informationsberedskab fredag den 28. februar – til nu at orientere medarbejdere, der har rejst i et af de særlige risikoområder, om Sundhedsstyrelsens anbefalinger om ikke at møde frem på arbejde.

Undlad besøg

Samtidig kan borgere opleve, at de ved indgangsdøren til f.eks. et omsorgscenter møder en besked om at undlade besøg på stedet, hvis man for nylig har rejst i områder med høj risiko for coronasmitte. Generelt anbefales det at undlade at besøge sygehuse eller institutioner, hvor der bor ældre eller syge borgere, hvis man for nylig har rejst i et område med høj risiko for coronasmitte.