Frederikssund Kommunes logo
11. marts 2020

Nye skridt for at mindske smittespredning

Antallet af coronasmittede borgere i Danmark stiger hurtigt. Derfor har Frederikssund Kommunes sundhedsberedskab iværksat en række nye tiltag, der skal mindske spredningen af coronavirus.

- Dette er en af de største og mest gennemgribende myndighedsindsatser, vi som kommune har stået overfor. Jeg vil opfordre alle borgere til at følge myndighedernes opfordringer for at begrænse smittespredningen, så vi dermed passer bedst muligt på vores ældre og udsatte borgere, siger borgmester John Schmidt Andersen. 

Tilbud lukker

De nye tiltag for at mindske smittespredning betyder, at beredskabsstaben i dag har besluttet at lukke ned for alle ikke nødvendige aktiviteter på steder, hvor der kommer eller opholder sig ældre og sårbare borgere. Det betyder blandt andet, at alle aktiviteter på AKU-centre, brugerstyrede centre, i Team2010 og Vikingerne, beskyttet beskæftigelse, klubber som Livskilden og Stjerneskud lukker.

Derudover er det besluttet, at andre ikke nødvendige aktiviteter og tilbud inden for sundhedsområdet, hvor borgere samles, lukkes ned. Det er blandt andet rygestopkurser, mødregrupper med mere.

Lukningen gælder foreløbig frem til den 1. april. Inden da vil disse tilbud få nærmere besked om tiden efter den 1. april.

- Med disse tiltag lægger vi en dæmper på smittespredningen især i de tilbud, hvor der er flest ældre og udsatte. Det er vigtigt, at vi udviser rettidig omhu. Derudover opfordrer sundhedsberedskabsstaben alle foreninger og kulturtilbud til at aflyse ikke nødvendige arrangementer såsom stævner, konkurrencer, større forsamlinger, fester med mere. Derudover er de blevet opfordret til ved træning eller andet at overholde Sundhedsstyrelsens hygiejneråd. Denne opfordring gælder ligeledes foreløbig indtil 1. april, fastslår John Schmidt Andersen. Borgmesteren forventer endvidere, at der i den kommende tid vil blive iværksat flere tiltag, der yderligere kan forstærke indsatsen mod coronasmitten.

Læs Sundhedsstyrelsens anbefalinger ved afholdelse af arrangementer med under 1000 deltagere på Sundhedsstyrelsens hjemmeside (pkt 8,2).

Klargør ekstra kapacitet

Frederikssund Kommune er i øjeblikket også i gang med at sikre ekstra kapacitet til at indkvartere hospitalspatienter, der risikerer at blive udskrevet, hvis hospitalernes kapacitet bliver presset på grund af coronapatienter. I øjeblikket er der fuld gang i klargøringen af 14 pladser på Tolleruphøj i Frederikssund, som forventes at være klar på fredag den 13. marts. Samtidig arbejdes der på at klargøre yderligere 28 pladser på den tidligere rehabiliteringsafdeling.

Mange spørgsmål

Frederikssund Kommunes sundhedsberedskabsgruppe består af medlemmer af direktionen, centrale ledere og medarbejdere fra en række forskellige centre. Gruppen mødes dagligt for at vurdere situationen og sikre, at nødvendige forholdsregler bliver taget for at inddæmme smitten. Samtidig svarer gruppen dagligt på mange spørgsmål fra medarbejdere og kommunale institutioner om coronasmitte og forholdsregler omkring smittespredning.

Hvis du har spørgsmål vedrørende coronavirus kan du finde flere oplysninger på hjemmesiden coronasmitte.dk eller du kan ringe til Sundhedsstyrelsens hotline på tlf.: 70 20 02 33.