Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
14. maj 2020

Udendørs idræt klar til start

Mange idrætsforeninger har glædet sig til at få lov at starte deres aktiviteter igen. Efter to måneders nedlukning er det nu muligt igen at åbne for en stor del af udendørsidrætten.

Torsdag den 14. maj godkendte Fritids- og Kulturudvalget planen for genåbning af udendørs idrætsfaciliteter. Frederikssund Kommunes Idrætsanlæg er i fuld gang med at gøre det hele klar til, at store dele af idrætten kan genoptage deres aktiviteter udendørs.

- Vi i Fritids- og Kulturudvalget ved, at mange har savnet muligheden for at være aktive sammen og kunne dyrke deres idræt. Derfor er det til stor glæde for mange, at vi nu kan genåbne store dele af foreningslivet, så længe det kan foregå udendørs og sundhedsmæssigt forsvarligt. Jeg håber, at medlemmer af idrætsforeningerne kommer godt i gang med deres idræt, og at de samtidig husker at passe på sig selv og hinanden, siger Jesper Wittenburg, formand for Fritids- og Kulturudvalget.

Det er dog ikke alt, der åbnes for. Der er stadig stort fokus på, at risikoen for smittespredning af coronavirus skal holdes nede. Derfor åbnes der ikke for indendørs faciliteter som omklædningsrum og klublokaler.

- Man må ikke bruge omklædningsfaciliteter, og klubhusene er også lukket, så man kan ikke efter træning gå ind og få en sodavand og sidde og snakke, fortæller Ronni Ørnfeld, der er faglig idrætskoordinator i Frederikssund Kommune.

Toiletterne er en af de få ting, der bliver åbnet indendørs, og de skal rengøres to gange dagligt. Foreninger, som dyrker idræt på faciliteter, hvor de selv er ansvarlige for rengøringen, skal selv varetage de to gange rengøring dagligt af toiletter.

Plakater viser, hvad der er åbent

Ved alle de anlæg, der åbnes for udendørs idræt, bliver der hængt plakater fra Sundhedsstyrelsen, der giver gode råd om, hvordan man undgår smittespredning. Plakaterne hænger ved alle indgange til kommunens udendørsfaciliteter. Hænger der ikke en plakat, er det fordi der ikke et åbnet for brug af faciliteterne.

Er man i tvivl om et anlæg er åbent, eller har en forening spørgsmål, som der ikke kan findes svar på via myndighederne eller specialforbund, kan man kontakte Frederikssund Idrætsanlæg på telefon 47 35 11 11 eller mail frsund-idraetsanlaeg@frederikssund.dk.

Plakater hænges op på udendørs idrætsanlæg. Foto: Frederikssund Kommune.Tom, der er teknisk servicemedarbejder, er ved at hænge plakat op ved foldboldbanerne ved Slangerup Idræts- og Kulturcenter.

- Der er mange, der har savnet at komme i gang, både ude og indendørs. Lige meget hvem, man snakker med, spørger de, hvornår de må begynde igen, fortæller Ronni Ørnfeld, som har været i kontakt med en del foreninger under nedlukningen.

Og rigtig mange af foreningerne har tilkendegivet, at de gerne vil lave udendørs aktiviteter. Det er alt fra det oplagte som fodbold og løb, til de mindre oplagte som boksetræning, håndbold, gymnastik og unicykler. Derfor kan rigtig mange af kommunens aktive borgere se frem til, at de nu kan komme i gang med træningen igen.

- Og så er der nogen, der savner fitnesscentrene. De vil gerne bruge træningsanlæggene ved eksempelvis Slangerup Idræts- og Kulturcenter, men det er stadig spærret, fordi vi ikke kan sikre ordentlig rengøring af træningsredskaberne, fortæller Ronni Ørnfeld.

Rådene til udendørs idræt er:

  • Bliv hjemme hvis du har symptomer på luftvejsinfektioner.
  • Hold afstand og undgå kontaktsport. Overvej om du kan lave andre øvelser i stedet.
  • Undgå at dele mad med andre.
  • Hav god håndhygiejne – vask hænder når du møder op, og inden du går hjem.
  • Brug dine egne redskaber og remedier – rengør dem ofte og del ikke med andre, heller ikke drikkedunke.