Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
30. juni 2020

Kollektiv transport styrkes med plustur

Nu bliver det nemmere for borgerne i Frederikssund Kommune at benytte busser og tog, selvom stoppestedet eller stationen ikke er lige uden for gadedøren. Fra den 1. juli tilbyder Frederikssund Kommune nemlig borgerne plustur, som er en ny form for kollektiv transport.

Plustur begynder ved postkassen, hvor man bliver hentet af en chauffør i en af de biler, der også kører flextrafik for Movia, og man bliver så kørt til en station eller et stoppested, hvor man kan komme videre med tog eller bus.

- Plustur kan blive en rigtig god løsning her i Frederikssund Kommune. Vi håber, at mange får glæde af det nye supplerende tilbud til flexturen fra gårdsplads til gårdsplads samt de ordinære buslinjer. Både borgere og sommerhusgæster fra landsbyer og sommerhusområder uden eller med kun lidt busbetjening, får nu muligheden for at komme frem og tilbage til for eksempel Jægerspris, Skibby og Slangerup med plustur. Med plustur forlænger vi bussernes rute med en ny form for kollektiv transport fra stoppested til stoppested, siger Tina Tving Stauning (S), der er formand for Teknisk Udvalg i Frederikssund Kommune.

Fast pris for plustur

De fleste biler, der kører plustur, har gult Movia design, ellers kan de kendes ved, at der i vinduet er et flextrafik-skilt. Plusturen har en fast pris på 21 kr. uanset, hvor langt man skal.

Via rejseplanen, som sørger for at sammensætte plustur, bus og tog på den mest optimale måde, bliver man sendt videre til en særlig hjemmeside, hvor man bestiller turen. Det skal ske senest to timer inden, man skal afsted. Plusturen skal betales med betalingskort, når man bestiller. I de få tilfælde, hvor det ikke er muligt at tage bussen eller toget på dele af rejsen, får man tilbudt plustur hele vejen.

Ordningen er åben for alle, uafhængigt af hvilken kommune man bor i. Plusturen skal blot begynde og slutte i en kommune med plustur. 

Det er fortsat muligt at gøre brug af Flextur, som du kan læse mere om på vores hjemmeside.

Plustur i 19 kommuner

Med Frederikssund Kommune tilbydes plustur nu i 19 kommuner på hele Sjælland. De øvrige kommuner er Faxe, Holbæk, Hørsholm, Kalundborg, Næstved, Slagelse, Roskilde, Sorø, Ringsted, Lolland, Vallensbæk, Furesø, Tårnby, Fredensborg, Køge, Egedal, Solrød og Gladsaxe.

Chauffør vinker ud ad bilens vindue. Foto: Ulrik Jantzen.Nu kan borgerne i Frederikssund Kommune benytte sig af tilbuddet Plustur.

Foto: Ulrik Jantzen.