Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
8. juni 2020

Café Danner serverer mad igen

Besøger man Jægerspris Slot eller går en tur i skovene i samme område, så er det nærliggende at stille sulten på Café Danner, der ligger i tilknytning til slottet. På grund af coronakrisen har caféen naturligvis været lukket i en længere periode på lige fod med øvrige restauranter og caféer, men fra 2. juni har det igen været muligt at få noget at spise på caféen. Dog er der kun plads til ca. halvt så mange kunder som normalt på grund af afstandskravet.

- Faktisk begyndte vi at åbne allerede i pinsen, men kun for kaffe og kage ”to go”, fortæller Betina Lykke Herskind, der er teamkoordinator på caféen. Cafe Danner er et beskæftigelsestilbud under AKU-centrene og beskæftiger seks borgere, der har brug for støttet beskæftigelse. Og det har ikke været nemt for brugerne at være væk fra deres arbejdsplads.

Skiltet foran Cafe Danner byder velkommen. Foto: Frederikssund Kommune.Skiltet foran Cafe Danner byder velkommen. 

Svært at forholde sig til corona

- Vi har løbende haft kontakt med vores brugere, og de har klaret coronatiden godt, men det har også været svært. Mange af dem har brug for faste rammer og rutiner, og det har været svært for dem at forstå, hvad corona er, og hvornår denne sygdom ville forsvinde igen. Der har været stor usikkerhed om fremtiden, og det har de svært ved at forholde sig til, forklarer Betina Lykke Herskind.

Også efter åbningen, hvor en række arbejdsprocedurer – især håndhygiejnen – er anderledes end normalt, har det været en udfordring for nogle af brugerne at finde sig til rette som vanligt. Navnlig da åbningen nu er sket i begyndelsen af højsæsonen, hvilket giver masser at lave lige fra starten. Brugernes opgaver i caféen er blandt andet at modtage bestillinger, madlavning og anretning, servering, opvask, tøjvask og opfyldning af varer i den lille butik, der hører til caféen.

- Men generelt har de været rigtig glade for at få muligheden for at komme på arbejde igen, og de havde alle sammen lyst til at møde ind, da vi åbnede, fastslår Betina Lykke Herskind.

Skulle du have fået lyst til at lægge vejen forbi, så kan du altid finde ugens menu på Café Danners hjemmeside.

Susanne er i gang med at lave en purløgspesto o Cafe Danners køkken. Foto: Frederikssund Kommune.Susanne er i gang med at lave en purløgspesto i Cafe Danners køkken...

En anden Susanne sørger for serveringen af den lækre mad i cafeen. Foto: Frederikssund Kommune.... mens en anden Susanne sørger for serveringen af den lækre mad i cafeen.

Fotos: Frederikssund Kommune.