Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
3. juli 2020

Tilbud om rottespærrer på institutioner

En fejlfri kloak med en rottespærrer er en god måde at hindre rotter i at komme ind på en ejendom. Rotterne kan gøre stor skade ved at gnave ting i stykker og sprede sygdomme. Det er derfor vigtigt at bekæmpe rotterne blandt andet ved at sikre, at de ikke har adgang til kloakken. 

Tilbud til alle institutioner

Derfor tilbyder Frederikssund Kommune nu at opsætte en rottespærrer ved alle institutioner i kommunen. Det gælder både statslige, regionale, kommunale og private institutioner. Rottespærren vil normalt blive placeret i den private del af kloakken, der hvor den kobles på den offentlige kloak. Men lokale forhold kan gøre at den bliver placeret på et andet sted.

Det kan være, at kloakken er lavet, så det ikke er muligt at opsætte en rottespærrer, eller at kloakken allerede er sikret mod rotter. I disse tilfælde tilbyder kommunen ikke at opsætte en rottespærrer.

Bekæmpelse af rotter

Når kommunen monterer rottespærren, bliver der lavet en røgprøve på institutionens del af kloakken for at sikre, at den er fejlfri. Hvis der allerede er rotter i kloakken, så vil de blive bekæmpet ved samme lejlighed. Hvis der bliver fundet fejl på institutionens kloak, er institutionen forpligtet til at få det repareret. Institutionen har også pligt til tilsyn og vedligehold af rottespærren.

Der er tidligere sat rottespærrer i kloakken på de kommunale institutioner. Hvis den institution, som du arbejder på, ikke har en rottespærre, så er du velkommen til at kontakte kommunen.

Du kan læse mere på kommunens hjemmeside eller på www.rotteangreb.dk

Hvis jeres institution ønsker at få opsat en rottespærrer så kontakt Frederikssund Kommune, Vej og Park på tlf.: 51 57 25 20.

Rotte. Foto: Frederikssund Kommune.

Foto: Frederikssund Kommune.