Frederikssund Kommunes logo
26. februar 2020

Idrætsfolk og frivillige blev hædret

Traditionen tro uddelte Folkeoplysningsudvalget priser til dygtige sportsfolk og engagerede frivillige ved den årlige prisfest, der i år blev afholdt i SIK i Slangerup. Formanden for Folkeoplysningsudvalget, Anne Sofie Uhrskov (V), bød velkommen til de godt 270 fremmødte idrætsfolk og frivillige fra foreningslivet i Frederikssund. Og udover underholdning fra Frederikssund Musikskoles blæser- og slagtøjsorkester og cheerleaderne Obsession fra Frederikssund Oaks, var aftenens højdepunkt uddelingen af leder-, idræts- og fritidsprisen samt en lang række anerkendelser.

Formanden for Folkeoplysningsudvalget, Anne Sofie Uhrskov var på udvalgets vegne aftenens vært. Foto: Kenneth Jensen.Formanden for Folkeoplysningsudvalget, Anne Sofie Uhrskov var på udvalgets vegne aftenens vært. 

Lederprisen

Årets lederpris, der er på 5000 kr., gik til Dorte Skaaning fra KFUM Spejderne Fjordbyens Sønner.

- Du har givet oplevelser og kundskaber fra dig i en grad man sjældent ser. Du arrangerer utrætteligt massevis af ugentlige aktiviteter, lejrture og andre spændende oplevelser for vores børn og unge i kommunen, sagde Anne Sofie Uhrskov blandt andet som begrundelse for valget. Og prismodtageren selv var stolt over hæderen:

- Det viser jo, at der er nogle andre, der har tænkt på mig. Det er rigtig stort og en god anerkendelse, sagde Dorthe Skaaning og tilføjede, at hemmeligheden ved at være en god leder er, at man dels skal mestre sit arbejde og dels skal være god til at se mennesker:
- Vi har med små børn at gøre, og det er vigtigt, at de føler sig set, og at man kan differentiere sin indsats efter børnenes behov.

En glad vinder af Lederprisen, Dorthe Skaaning, modtager publikums hyldest. Foto: Kenneth Jensen.En glad vinder af Lederprisen, Dorthe Skaaning, modtager publikums hyldest.

Idrætsprisen

Årets idrætspris på 5.000 kr. gik til det blot 15-årige svømmetalent Mathilda Hyldahl Jung fra Slangerup Svømmeklub og Startfællesskabet A6. Hun fik prisen for sin ekstraordinære træningsindsats og sine flotte resultater i 2019. Her har hun opnået at blive Nordisk Mester i 100m bryst og 100 m holdkap og en sølvmedalje i 200 m bryst. Dertil er hun blevet Danmarksmester i holdkap og har vundet bronze i 100m brystsvømning.

Og det var en overvældet ung svømmer, der modtog prisen:

- Det er sjovt, at der er nogen, der bemærker, hvad man laver, siger Mathilda Hyldahl Jung og fortæller, at hun træner omkring 18 timer om ugen fordelt på 7-8 træninger. Hendes umiddelbare mål er at deltage i Junior EM til sommer og på lidt længere sigt at komme med til OL i 2024.

Svømmetalentet Mathilda Hyldahl Jung modtog årets idrætspris. Foto: Kenneth Jensen.Svømmetalentet Mathilda Hyldahl Jung modtog årets idrætspris.

Fritidsprisen

Årets modtager af Fritidsprisen var Spejdergruppen DDS Svaneungerne i Frederikssund. De har taget et helt særligt initiativ for at udvikle mulighederne for at bruge naturen, og samtidig arbejder de for at formidle naturen til børn og unge, lød det blandt andet i begrundelsen. Det særlige initiativ består af en kommende bålhytte, der skal etableres på grunden, hvor spejderne holder til.

- Det er dejligt at vinde. Vi laver nogle gode ting med børnene, og det er godt at andre kan se det og sætter pris på det, siger gruppeleder Katrine Dam Abildgren. Og foreningens formand, Søren Nannestad supplerer:

- Vi har søgt midler til at bygge bålhytten, men vi mangler penge til at lave området omkring handicapvenligt, så f.eks. en kørestolsbruger kan bruge bålhytten, siger formanden, der tilføjer at prisen på de 15.000 kr. blandt andet skal bruges til dette formål. Samtidig er det tanken, at bålhytten skal kunne bruges af andre end spejderne, når de ikke selv bruger den.

Spejdergruppen DDS Svaneungerne fra Frederikssund kunne glæde sig over at vinde Fritidsprisen. Foto: Kenneth Jensen.Spejdergruppen DDS Svaneungerne fra Frederikssund kunne glæde sig over at vinde Fritidsprisen.

125 anerkendelser 

Aftenen blev rundet af med uddeling af ikke færre end 125 anerkendelser til sportsfolk, der har opnået enten guld, sølv eller bronze ved internationale eller danske mesterskaber, eller vundet guld ved landsdelsmesterskaber eller sjællandske mesterskaber i regi af Danmarks Idræts-Forbund, Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger, Dansk Firmaidrætsforbund eller Dansk Handicap Idræts-Forbund.

Som altid sluttede overrækkelsen af anerkendelser med et stort fællesfoto.

125 sportstalenter blev anerkendt for deres resultater i løbet af året. Foto: Kenneth Jensen.125 sportstalenter blev anerkendt for deres resultater i løbet af året.

Cheerleaderne Obsession fra Frederikssund Oaks viste nogle af deres færdigheder frem under en opvisning. Foto: Kenneth Jensen.Cheerleaderne Obsession fra Frederikssund Oaks viste nogle af deres færdigheder frem under en opvisning. 

Frederikssund Musikskoles blæser- og slagtøjsorkester stod for den musikalske underholdning i løbet af aftenen. Foto: Kenneth Jensen.Frederikssund Musikskoles blæser- og slagtøjsorkester stod for den musikalske underholdning i løbet af aftenen.

Fotos: Kenneth Jensen.