Frederikssund Kommunes logo
18. februar 2020

Flot fællesbibliotek er åbnet

I Jægerspris er folkebibliotek, skolebibliotek og lokalhistorisk arkiv blevet samlet under samme tag. Tirsdag formiddag blev snoren til biblioteket klippet over og det nye flotte fællesbibliotek blev åbnet for læseglade borgere og lærelystne skoleelever.

Ved åbningen var der både skoleelever, biblioteksbrugere, politikere, medarbejdere med flere til stede, og den lille foyer, der leder ind til biblioteket og til idrætshallen, var fyldt godt op med mennesker.

Indgangspartiet til biblioteket er beklædt med et fint tapet, hvor der står Bibliotek og der er malede bogreoler og bøger på. Foto: Kenneth Jensen.Indgangspartiet til biblioteket er beklædt med et fint tapet, hvor der står Bibliotek og der er malede bogreoler og bøger på.

Akkompagneret af lurblæserne fra Frederikssund Vikingerne trådte bibliotekschef Kirstine Lundsgaard op på talerstolen og bød de mange fremmødte velkommen.

- Jeg bliver helt rørt over at se alle jer, der står her. Jeg havde ikke regnet med at se så mange, sagde Kirstine Lundsgaard. Hun brugte også taletiden på at takke alle dem, der har været med til at skabe det nye fælles bibliotek.

Borgmester John Schmidt Andersen takkede også alle dem, der været involveret i processen, og glædede sig over endelig at få lov at se biblioteket, som det er kommet til at se ud.

- Og hvordan kom så dette i stand? Vi skal tilbage til budgetvedtagelsen i 2018, hvor vi vedtog, at Jægerspris Bibliotek skulle flytte til Jægersprisskolerne og smelte sammen med skolens Pædagogiske Læringscenter og overtage den egentlige skolebiblioteksopgave. Målet er, at skolens læringscenter skal styrkes gennem et tværfagligt samarbejde med både udlån, kultur og læringsvejledning. Ønsket er, at biblioteket i Jægerspris fortsat skal udvikle sig som et attraktivt bibliotek, sagde John Schmidt Andersen.

Efter borgmesteren talte formanden for Fritids- og Kulturudvalget.

- Indretningen, de gode rammer og placeringen sammen med idrætshallen styrker bibliotekets voksende rolle som mødested og kulturhus: et sted for dialog, debat og kulturelle tilbud, hvor man kan blive inspireret via udstillinger, mødet med andre og foredrag. Der er plads til, at borgerne kan mødes, lave læsegrupper, strikkeklubber eller blot være sammen, Jesper Wittenburg.

Inden snoren blev klippet og de mange fremmødte lukket ind i de nye bibliotekslokaler, fik også Morten Skovgaard, formand for Uddannelsesudvalget, lov at sige et par ord. 

- Det er interessant at skabe et fællesskab med intellektuel læring, idrætsaktiviteter og et sted man kan mødes. Det bliver spændende med den lette tilgængelighed til biblioteket for skolen. I tid med mange medier og fake news er det super vigtigt at vide noget om kilder og det man læser. Den dannelse er måske vigtigere end nogensinde for jer der går i skole, og der er et sted som dette fantastisk, sagde Morten Skovgaard.

Efter alle talerne blev den blå snor klippet over og de mange ivrige kommende biblioteksbrugere kunne betræde de nye røde gulve og se deres nye fællesbibliotek og lokalhistoriske arkiv.

Borgmester klipper snoren over til det nye fællesbibliotek. Ved siden af ham står Jesper Wittenburg , formand for Fritids- og Kulturudvalget, og Morten Skovgaard, formand for Uddannelsesudvalget. Foto: Kenneth Jensen.Borgmester klipper snoren over til det nye fællesbibliotek. Ved siden af ham står Jesper Wittenburg , formand for Fritids- og Kulturudvalget, og Morten Skovgaard, formand for Uddannelsesudvalget.

Biblioteksbrugere i alle aldre tester lænestole i et af rummene i det nye fællesbibliotek. Foto: Kenneth Jensen.Biblioteksbrugere i alle aldre tester lænestole i et af rummene i det nye fællesbibliotek.

Legehuset i afdelingen med børnebøger blev hurtigt populær blandt de mindste gæster. Foto: Kenneth Jensen.Legehuset i afdelingen med børnebøger blev hurtigt populær blandt de mindste gæster ved åbningen.

Rollespilsakademiet sørgede for at børn og barnlige sjæle kunne prøve kræfter med en sværdkamp. Foto: Kenneth Jensen.Rollespilsakademiet sørgede for at børn og barnlige sjæle kunne prøve kræfter med en sværdkamp.

Foto: Frederikssund Kommune, Kenneth Jensen.