Frederikssund Kommunes logo
28. februar 2020

Borgmestre mødtes med transportministeren

Borgmestrene i de seks kommuner Frederikssund, Halsnæs, Hillerød, Fredensborg, Gribskov og Helsingør mødtes fredag den 28. februar med transportminister Benny Engelbrecht. Anledningen var en invitation fra sekskommunesamarbejdet til ministeren om at komme på besøg i Nordsjælland og høre nærmere om de vigtige infrastrukturprojekter, som borgmestrene håber vil blive prioriteret af regeringen i en kommende infrastrukturplan.

Virksomheder og kulturinstitutioner deltog

De presserende projekter i Nordsjælland er forlængelsen af Hillerødmotorvejen, færdiggørelse af Frederikssundmotorvejen samt forbedringer af togdriften på Kystbanen. En del af mødet mellem borgmestrene og transportministeren fandt sted på Louisiana i Humlebæk, og derfor deltog også repræsentanter fra flere af områdets markante kulturinstitutioner, Louisiana, Nivaagaard, Søfartsmuseet og Kronborg.

Besøgets anden del fandt sted på virksomheden Foss i Hillerød, hvor repræsentanter fra følgende virksomheder og organisationer deltog: Foss, Haldor Topsøe og Novo Nordisk, Fuji Film, Nordkysten, Nyt Hospital Nordsjælland og Frederikssund Erhverv. 

Formålet med mødet med transportministeren var at understrege vigtigheden af, at de to motorvejsprojekter bliver igangsat snarest muligt, og at der bliver taget initiativer til at forbedre togbetjeningen på Kystbanen.

Transportminister Benny Engelbrecht har tidligere udtalt, at han forventer, at regeringen vil forhandle en aftale om infrastruktur på plads senere i år.

Borgmestrene i sekskommunesamarbejdet mødtes med transportministeren. Foto: Halsnæs Kommune.Borgmestre, virksomheder, organisationer og kulturinstitutioner i sekskommunesamarbejdet mødtes med transportministeren. Foto: Halsnæs Kommune.