Frederikssund Kommunes logo
7. december 2020

Nye restriktioner på vej

Regeringen indfører nye restriktioner for 38 kommuner, heriblandt Frederikssund Kommune. Restriktionerne kommer til at gælder fra 9. december. Frederikssund Kommune er ved at undersøge, hvad de præcist kommer til at betyde.

Sundhedsberedskabet er i gang med at udarbejde en plan i samarbejde med de enkelte sektorer og områder vedrørende eventuel hjemsendelse og nedlukning samt konkret opgavevaretagelse.

Udmeldingen fra regeringen er:

  • at elever fra 5. klasse og op sendes hjem og fjernundervises. Børn i dagtilbud og skole op til 4. klasse skal fortsat gå i skole, ligesom sårbare elever heller ikke hjemsendes. Frederikssund Kommune er ved at få afklaret, hvad "sårbare elever" præcis dækker over.
  • at kulturinstitutioner og idræts- og foreningsområdet lukker ned. Det gælder biblioteker, museer, idrætsanlæg, svømmehaller og foreningslokaler med mere.
  • offentligt ansatte opfordres til at blive hjemsendt og varetage arbejdet hjemme fra. Dette gælder ikke for medarbejdere, der varetager kritiske funktioner. Frederikssund Kommune afventer, at KL og Sundhedsministeriet melder ud, hvad kritiske funktioner dækker over i denne forbindelse, og dermed hvad der yderligere kan blive ramt af nedlukning.

Ovenstående vil blive uddybet i de kommende dage, så snart der er et klart overblik over betydningen af de nye restriktioner. Nedlukningen er gældende indtil 2. januar 2021.

Derudover forlænger regeringen de allerede indførte restriktioner på landsplan til den 28. februar 2021. Dette er blandt andet:

  • Begrænsning af sociale kontakter samt forsamlingsforbuddet på 10 personer.
  • Krav om brug af mundbind eller visir på offentligt tilgængelige steder samt i kollektiv transport.

Læs mere om de nye restriktioner på myndighedernes fællesside, coronasmitte.dk

Illustration af bakteriecelle fra Coronavirus - Grafik Pixabay.