Frederikssund Kommunes logo
8. december 2020

Nye restriktioner fra den 9. december

Regeringen har indført nye restriktioner for at stoppe spredningen af coronavirusset. De nye restriktioner træder i kraft onsdag den 9. december 2020 og rammer mange af kommunens områder og ydelser. Restriktionerne er gældende til og med den 3. januar 2021 og bliver indført i 38 kommuner, heriblandt Frederikssund Kommune.

Følgende giver et overblik over de indførte restriktioner.

Børneområdet

På skoleområdet sendes elever fra 5. klasse og op hjem, hvor de vil modtage undervisningen digitalt.

Specialskoler og specialklasser sendes dog ikke hjem, men kan fortsat møde i skole.

Elever fra 0. til 4. klasse skal ligeledes fortsat møde i skole. 

For alle klasser, der stadig kan møde på skolen, gælder det, at der ikke må foregå undervisning på tværs af klasserne.

Fritids- og ungdomsklubber lukkes. Elever i 4. klasse får klubtilbud i samarbejde med SFO. 

Dagtilbud bliver ikke berørt af restriktionerne, men fortsætter med de coronaændringer, de allerede fungerer under. Dog aflyses forældremøder og andre arrangementer med mange deltagere som følge af forsamlingsforbuddet.

Alle julegudstjenester aflyses på både dagtilbud og skoleområdet.

Kultur og fritidsområdet

Alle indendørs faciliteter lukkes ned. Det betyder, at idræts, forenings- og fritidsaktiviteter stopper, da der ikke kan foregå aktiviteter indendørs. Der vil ikke være adgang til bygningerne, hverken til haller, sale, omklædningsrum eller værksteder for offentligheden. Dette gælder for både kommunale og andre lokaler.

Professionel idræt er dog undtaget og kan fortsætte deres aktiviteter. Ordningen for professionel idræt omfatter de bedste nationale seniorrækker i en DIF idræt samt Team Danmark og seniorlandsholdsudøvere.

For så vidt det er praktisk muligt fortsætter skolesvømning under hensynstagen til de skærpede restriktioner. Det forudsættes, at kun en klasse eller et hold deltager ad gangen. Det er den enkelte skole i samarbejde med Frederikssund Idrætsanlæg, der forestår det praktiske i forbindelse med organiseringen. Skoler og dagtilbud kan fortsat anvende skole- og idrætshaller under hensynstagen til de gældende retningslinjer og anbefalinger.

Udendørs idræt kan fortsætte, men er underlagt forsamlingsforbuddet på 10 personer. Dette gælder for alle aldersgrupper.

Biblioteker, museer, brugerstyrede aktivitetscentre, frivillighuset, musikskole og kulturhuse lukker ligeledes ned for adgang til deres lokaler.

Frederikssund Bibliotekerne tilbyder telefonisk betjening i den normale åbningstid samt den fælles kommunale biblioteksvagt.

Musikskolens undervisning omlægges til online-undervisning, hvor det er muligt, som i foråret.

Social- og sundhedsområdet

Alle ydelser i på sundhedsområdet betragtes som kritiske funktioner. Det betyder, at langt det meste vil fortsætte som hidtil med de indførte retningslinjer og anbefalinger.

Dog udsættes Sundhedsplejens gruppetilbud samt tilbud rettet mod elever i 5. klasse eller derover.

Café Danner lukker som følge af bestemmelserne om at lukke alle serveringssteder. Alle andre tilbud på det sociale område fortsætter.

Ældreområdet

Der er ikke indført yderligere restriktioner på ældreområdet end de i forvejen eksisterende. Det betyder, at der fortsat er indført midlertidige besøgsrestriktioner på omsorgscentrene samt på Rehabiliteringsafdelingen. Dette kan man læse mere om i nyheden "Besøgsrestriktioner - hvor og hvilke" fra mandag den 7. december.

Dog bliver demens pårørendegrupperne aflyst i både december og januar. Det gælder både for ægtefæller til hjemmeboende og ægtefæller til borgere i plejeboliger.

Job- og Borgercenter

Medarbejderne i Job- og Borgercentret skal arbejde hjemmefra. Det betyder, at Borgercentret lukker for al personlig henvendelse til og med den 3. januar 2021. Dette gælder også for Rådgivningshuset.

Man kan fortsat ringe til kommunen i telefonernes åbningstid, da Callcentret vil være bemandet. Alle medarbejdere vil i i lighed med nedlukningen i foråret gøre deres bedste for at løse alle opgaver hjemme fra. Man kan også fortsat ringe til Rådgivningshuset i åbningstiden.

Det er muligt via Callcenteret at bestille tid til udstedelse af Nem-Id i særlige tilfælde. Husk at man kan bestille nyt nøglekort på nemid.nu.

Der kan ligeledes bestilles tid til nyt pas, hvis dette er bydende nødvendigt (for eksempel hvis man skal arbejde i udlandet eller til særlig helbredsmæssig behandling i udlandet).

Har man brug for at forny sit kørekort, kan der bestilles tid til fornyelse af kørekort.