Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
22. april 2020

Nu kan du låne bogposer to-go hos Frederikssund Bibliotekerne

Danmarks biblioteker har været midlertidigt lukket siden midten af marts, og ifølge den seneste udmelding fra regeringen vil lukkeperioden desværre fortsætte frem til mandag den 11. maj 2020. Derfor igangsætter Frederikssund Bibliotekerne nu det nye tiltag "Klik og Hent: Bogposer To-Go", som skal hjælpe borgerne i Frederikssund Kommune med at få adgang til bibliotekets materialer. 

Stigende efterspørgsel på bøger og litteratur

Tiltaget med bogposer to-go er et resultat af den stigende efterspørgsel, der har været på bøger og litteratur siden bibliotekerne lukkede. I en tid hvor sociale arrangementer er aflyst og kultur- og fritidstilbud holder lukket, er der ekstra god tid til at læse bøger og se film. Det kan mærkes hos Frederikssund Bibliotekerne, hvor det digitale udlån på platforme som eReolen og Filmstriben er steget markant den seneste måned. Samtidig er bibliotekerne blevet kontaktet af en lang række borgere, som er løbet tør for læsestof og ønsker adgang til bibliotekets fysiske materialer, hvilket nu bliver muligt med det nye koncept. 

Bestil bøger til både børn og voksne

"Klik og Hent: Bogposer To-Go" er et tilbud til alle kommunens biblioteksbrugere. Uanset om du er løbet tør for gode billedbøger til oplæsning for dine børn, søger en spændende krimi til en eftermiddag i solen, eller mangler en film til en aften i sofaen, kan du på Frederikssund Bibliotekernes hjemmeside bestille en bogpose med op til seks bøger, lydbøger, film eller tidsskrifter.  

Desværre har bibliotekerne ikke mulighed for at skaffe specifikke titler, da der ikke kan bestilles materialer fra andre biblioteker, men du har mulighed for at ønske bestemte genrer eller emner. På den måde giver konceptet måske anledning til, at du falder over en ny yndlingsforfatter eller -film, som du ellers ikke havde opdaget.

Bestilling og afhentning af bogposer

Fra tirsdag den 21. april 2020 kan du benytte dig af "Klik og Hent: Bogposer To-Go" på Frederikssund Bibliotekernes hjemmeside. Du modtager efterfølgende en mail, når dine materialer er klar til afhentning. Bogposerne kan bestilles til afhentning på alle kommunens fire biblioteker i Frederikssund, Jægerspris, Skibby og Slangerup.

Et par hænder holder en tablet med logoet for Frederikssund Bibliotekerne, og ved siden af bliver en pose med bøger rakt frem.