Frederikssund Kommunes logo
7. april 2020

Landmænd kan få frø til faunastriber

Rødkløver, Cikorie, Kornblomst og Røllike er nogle af de planter, vi måske kommer til at se mere til på markerne i Frederikssund Kommune. Kommunen er gået med i et projekt, der skal bidrage til at skabe de såkaldte faunastriber rundt omkring i landskabet. 

Kommunen betaler for frøet

En faunastribe bliver til ved, at kommunen betaler for den særlige frøblanding, som lokale landmænd sår ud i et 800 meter langt bælte på sin egen jord. Der kan sås op til 2400 m2 faunastriber. Den særlige frøblanding er sammensat til gavn for insekt- og dyreliv, og der er specielt fokus på at optimere levevilkårene for agerhøns, som er gået tilbage i antal. Der er både etårige og flerårige planter, og det anbefales, at striberne får lov til at bestå over en årrække, for at de kan have den mest optimale naturværdi.

Hvis du er landmand og ønsker at bestille de gratis frø skal du gøre det via Nordsjællands Landboforenings hjemmeside senest den 16. april.

Projektet er iværksat af Grønt Råd i Hillerød kommune, som et samarbejde mellem Nordsjællands Landboforening, Danmarks Jægerforbund, Dansk Ornitologisk Forening, og Danmarks Naturfredningsforening. Sammen med Frederikssund Kommune deltager også Egedal, Hillerød, Fredensborg og Helsingør i projektet.

Billedcollage med en række forskellige planter herunder, Cikorie, Kornblomst og Røllike. Foto: Nordsjællands Landboforening.Her ses de planter, der er med i 2020-frøblandingen. Foto. Nordsjællands Landboforening.