Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
5. september 2019

Udsendte og veteraner hyldet

Flagdagen den 5. september skal ses som en ankerkendelse af den store indsats, som Danmarks udsendte yder og har ydet i verdens brændpunkter. Efter flaghejsningen bød borgmester John Schmidt Andersen velkommen til de fremmødte med blandt andet følgende ord:

Lang tradition for at hjælpe

- Danmark har efterhånden en lang tradition for at hjælpe til i verdens brændpunkter. Og det gør vi, fordi vi har både evnerne og ressourcerne. Alle de steder, hvor danskere er udsendt, gør de en betydende forskel – fordi de folk Danmark sender afsted er dygtige, godt uddannede og godt udrustede, sagde borgmesteren og nævnede blandt andet Danmarks engagement i lande som Grækenland, Irak og Sydkorea.

Herefter takkede han de udsendte og deres pårørende for deres indsats og deres villighed til at være klar, når Danmark har brug for dem.

Også sognepræst Thomas Munk Rønberg fra Frederikssund Kirke talte til de forsamlede på Torvet.

- I en salmelinje lyder det: At være til, er at være til gavn. Det betyder, at det at gøre fyldest som menneske, er at gøre en forskel og være til gavn og tjeneste. Vores mål som nation er, at gøre hvad vi kan indadtil, men ikke lade os gå på af hvad der sker udadtil. Og hvad der gælder for hvort land, gælder også for os mennesker, sagde sognepræsten blandt andet og takkede herefter de udsendte for deres indsats.

Dagens talere: borgmester John Schmidt Andersen (tv) og sognepræst Thomas Munk Rønberg fra Frederikssund Kirke.Dagens talere: borgmester John Schmidt Andersen (tv) og sognepræst Thomas Munk Rønberg fra Frederikssund Kirke.

Morgenkaffe

Efter flaghejsning og taler var Frederikssund Kommune vært ved morgenkaffe og brød i byrådssalen for alle de fremmødte.

Æresgarden præsenterer fanerne ved flaghejsningen. Foto: Frederikssund Kommune.Æresgarden præsenterer fanerne ved flaghejsningen. 

Flaget er hejst på Torvet i Frederikssund. Foto: Frederikssund KommuneFlaget er hejst på Torvet i Frederikssund.

Fotos: Frederikssund Kommune