Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
13. september 2019

På opdagelse i alverdens karrieremuligheder

Der er tusindvis af veje at gå, når man skal vælge sin fremtidige karriere. Men på Campusdag XL fik flere hundrede unge mulighed for at blive lidt klogere, da de blev præsenteret for både lokale virksomheder og uddannelser på Campus Frederikssund.

Flere end 100 uddannelsesretninger og mere end 30 lokale virksomheder stod klar til at møde de mange unge 8. og 9. klasseelever samt elever, der allerede går på Campus Frederikssund, for at få en snak om uddannelse, praktikpladser, karrieremuligheder og meget mere.

- Man kan blive inspireret og måske få en idé om, hvad man vil og lære noget om uddannelserne. Jeg vil gerne noget med HHX eller EUX, og jeg tænker, at jeg vil tale med de uddannelser. Jeg vil gerne vide mere om, hvad man kan få ud af uddannelserne, og hvilket arbejde kan man få, fortæller 14 årige Freja Kildegaard fra Jægerspris Skole. Hendes klassekammerat, 14 årige Amalie Jacobsen er enig og supplerer:

- Man kan finde ud af, hvad man vil være og spørge om de ting, man vil vide, og finde ud af, hvilke uddannelser, man kan vælge. Det er fedt, at man kan få en snak, så man bliver sikker i sine overvejelser om, hvad man vil være, siger Amalie.

Freja og Amalie var glade for at få en mulighed for at snakke med både uddannelser og virksomheder.Freja (til venstre) og Amalie (til højre) var glade for at få en mulighed for at snakke med både uddannelser og virksomheder.

At så en drøm

Der er også stor opbakning til Campusdag XL fra mange af de lokale virksomheder, der stiller op med boder og medarbejdere, så de unge kan komme forbi og få svar på deres spørgsmål. Virksomhederne står sammen med uddannelserne i forskellige telte, hvor eleverne kommer ind til en snak. Eleverne har på forhånd forberedt nogle spørgsmål til fem forskellige virksomheder.

For administrerende direktør i Anlægsgartner Gottlieb A/S, Thomas Gottlieb, er dagen en god mulighed for at møde fremtidens arbejdskraft i øjenhøjde.

- Jeg synes, det er vigtigt at komme ud og få fat i de unge på et så tidligt tidspunkt som muligt, så nogen af dem forhåbentlig synes, at vores fag er interessant, og samtidig kan vi vise, at vi også er almindelige mennesker, fortæller Thomas Gottlieb, og tilføjer:

- Det er vigtigt at så drømmen i hovedet på de unge. Der er nogen, der virker oprigtigt interesserede og jeg synes, det er sjovt at møde dem og interessant at høre deres perspektiv. Det er altid godt at høre. Det er jo vores fremtid, der rundt her.

Thomas Gottlieb fra Anlægsgartner Gottlieb A/S taler med nogle af de mange elever, der kiggede forbi hans bod.Thomas Gottlieb fra Anlægsgartner Gottlieb A/S taler med nogle af de mange elever, der kiggede forbi hans stand.

Thomas Gottlieb får også noget ud af at mødes med de andre virksomheder og med de kommunale medarbejdere og politikere, der er til stede på Campusdagen. Får ham er det en mulighed for at få en snak på en behagelig og tilbagelænet måde.

En del af FUEL

Campusdag XL er lavet for at give elever i grundskolen, elever på Campus Frederikssund og de lokale virksomheder en mulighed for at møde hinanden på en uformel måde.

Dagen er skabt i projektet FUEL, der arbejder for at få flere unge til at begynde på og gennemføre en erhvervsuddannelse. FUEL er et partnerskab mellem TEC, SOSU H, U/NORD, Frederikssund Erhverv og Frederikssund Kommune, og alle parterne var selvfølgelig også repræsenteret på Campusdag XL.

Efter elevernes tur rundt til virksomhederne er også forældre og mindre søskende inviteret til at kigge forbi Campus Frederikssund. Forældrene spiller nemlig en vigtig rolle, når de unge vælger uddannelse, og derfor har også forældrene en mulighed for at få snakket med både uddannelser og virksomheder, mens der for de mindre søskende er underholdning af Cirkus Bella Donna.

En af de meget populære gæster på Campusdag XL var minigrisen Manfred Mullemøf, som senere på dagen skulle optræde med Cirkus Bella Donna.En af de meget populære gæster på Campusdag XL var minigrisen Manfred Mullemøf, som senere på dagen skulle optræde med Cirkus Bella Donna.

Minigrisen Manfred Mullemøf.Og fordi Manfred Mullemøf er virkelig sød, får I et ekstra billede af ham.

Foto: Frederikssund Kommune, Mikala Schachtschabel Tordrup