Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
28. september 2019

Kronprinsesse Marys Bro indviet

Knap to et halvt år efter der blev taget første spadestik til Kronprinsesse Marys Bro kunne Kronprinsessen selv indvie broen og det tilhørende næsten 10 km lange vejanlæg, der nu skaber en ny forbindelse mellem rute 53 i Hornsherred og rute 211 Frederikssundsvej.

Prinsessen skød løb i gang

Vejdirektoratet forventede omkring 30.000 gæster på dagen, hvoraf de 10.000 var tilmeldt et af de tre løb, der blev afviklet efter indvielsen. H.K.H. Kronprinsesse Mary skød selv det første løb – en familie-mile – i gang umiddelbart efter at have klippet den røde snor.

Kronprinsesse Mary og Transportminister Benny Engelbrecht. Foto: Frederikssund Kommune.Kronprinsesse Mary og Transportminister Benny Engelbrecht. Foto: Frederikssund Kommune.

Til stede var også transportminister Benny Engelbrecht, der i sin tale lagde vægt på at der i anlægsarbejdet er taget særligt hensyn til naturen i området:

- Man skal blot løfte blikket et øjeblik for at bemærke, at der her omkring Frederikssund er utrolig smukt og en dejlig natur – det er noget, der skal tages hånd om i et projekt som dette. Broen og vejen er derfor projekteret, planlagt og bygget med et meget stort fokus på, at den skal indgå så godt som overhovedet muligt i jeres naturskønne område. Det har for bygherre og entreprenør betydet, at der er taget et særligt hensyn til både dyr og natur, sagde ministeren og henviste til blandt andet faunapassager og ”nye boliger” til markfirben.

Kommunen knyttes sammen

Borgmester John Schmidt Andersen glædede sig særligt over at kommunen nu bliver knyttet tættere sammen:

- Personligt glæder jeg mig over, at vores kommune bliver bundet sammen på en helt ny måde, og jeg glæder mig især over, at det skønne Hornsherred med åbningen af broen rykker endnu tættere på resten af Hovedstadsregionen. Jeg har allerede hørt flere nævne, at med broen og den nye station i Vinge bliver det meget nemmere at komme fra eksempelvis Skibby til København, sagde borgmesteren og tilføjede, at brugerbetalingen bestemt ikke var ønsketscenariet, men at det var den enenste mulighed for at få en ny bro.

Endelig takkede han løbeklubberne Out Run og Fjordløberne samt de mange foreninger, der alle sammen har bidraget til at gøre dagen til en festdag.

Borgmester John Schmidt Andersen holder tale ved broindvielsen. Foto: Frederikssund Kommune.Borgmester John Schmidt Andersen holder tale ved broindvielsen. Foto: Frederikssund Kommune.Borgmester John Schmidt Andersen holder tale ved broindvielsen. Foto: Frederikssund Kommune.

Stor folkefest

Den tidligere byggeplads for enden af Marbækvej er til lejligheden omdannet til et område fyldt med telte, hvor foreninger i Frederiksund Kommune kan præsentere sig. Ifølge programmet, som kan ses på www.festoverfjorden.dk, er der masser af aktiviteter, mad og musik fra kl. 9.00 til kl. 17.

Den nye bro og det tilhørende vejanlæg bliver åbnet for trafik omkring kl. 5.00 mandag den 30. september.

Festpladsen ved broindvielsen. Foto: Frederikssund Kommune..Festpladsen ved broindvielsen. Foto: Frederikssund Kommune.