Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
17. september 2019

Informationsmøde om at være plejefamilie

10 nordsjællandske kommuner går sammen og afholder et stort informationsmøde om dét at være pleje- eller aflastningsfamilie for børn og unge, som har brug for hjælp og støtte.

Det sker lørdag den 28. september 2019 kl 10-13 På Hillerød Rådhus, Trollesmindealle 27, 3400 Hillerød.

I hele landet – og også i Nordsjælland - er der børn og unge, som i kortere eller længere tid har brug for at bo et andet sted end hjemme hos deres forældre.

Derfor er kommunerne Allerød, Egedal, Frederikssund, Furesø, Gribskov, Halsnæs, Helsingør, Hillerød, Hørsholm og Rudersdal gået sammen for at sætte ekstra fokus på manglen på pleje- og aflastningsfamilier.

Går du selv med tanker om at gøre en forskel for et barn eller en ung, så er informationsmødet en oplagt mulighed for at blive klogere på, hvad det går ud på. Radiovært, sanger og fotograf Alex Nyborg Madsen er selv plejefar og deler på dagen ud af sine personlige erfaringer.

Brug for forskellige familietyper

Der er brug for mange forskellige familietyper, og behovet kan være alt fra fuldtids-plejefamilier til familier, der har lyst til at være aflastningsfamilier for et barn i weekender og i ferier.

At blive plejefamilie er et valg om at åbne jeres hjem for et barn, der har brug for at vokse op i trygge og stabile rammer. Det kræver også, at alle i familien er enige om at have lyst og overskud til at få et nyt familiemedlem.

Program

  • Præsentation af panelet, bestående af familieplejekonsulent, plejefamilie, plejebarn, socialtilsyn samt myndighedsperson for en familieafdeling
  • Alex Nyborg Madsen vil fortælle om at være plejefamilie
  • Plejebarn fortæller om at bo i en plejefamilie
  • Familieplejekonsulentens rolle
  • Hvad er der gået forud for en anbringelse ?
  • Hvordan bliver man godkendt som aflastnings-eller plejefamilie ?

Det vil hele dagen være muligt at stille spørgsmål, og til sidst er der mere information ved de opstillede cafeborde, hvor de forskellige kommuner er repræsenteret.

Tilmelding og information om stormødet

Du kan tilmelde dig dagen på: plejefamilie@halsnaes.dk senest torsdag den 26. september 2019.