Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
18. september 2019

Indvielse med kongelig deltagelse

Danmarks nye bro, Kronprinsesse Marys Bro, over Roskilde Fjord indvies lørdag den 28. september. Hendes Kongelige Højhed Kronprinsessen vil forestå indvielsen af højbroen, der er en del af Fjordforbindelsen ved Frederikssund. 

Med Kronprinsesse Marys Bro kan trafikanterne inden længe vælge mellem to broer, når de skal krydse Roskilde Fjord. Kronprinsesse Marys Bro vil aflaste den eksisterende bro, Kronprins Frederiks Bro, når den åbner for trafik mandag den 30. september.

Først skal Kronprinsesse Marys Bro indvies. Det sker med en officiel indvielse og en stor folkefest lørdag den 28. september.

Den officielle indvielse sker med deltagelse af Hendes Kongelige Højhed Kronprinsessen, som vil forestå åbningen af Kronprinsesse Marys Bro.

- Vi begyndte byggeriet af Kronprinsesse Marys Bro i 2017, og nu har vi en bro, der er klar til indvielse, og som trafikanterne snart kan køre på. Jeg glæder mig til indvielsen og glæder mig over, at Kronprinsessen vil åbne Kronprinsesse Marys Bro. Det bliver en festdag, og vi håber, at rigtig mange borgere har lyst til at fejre den flotte bro sammen med os, siger Leif Tullberg, bestyrelsesformand i Fjordforbindelsen Frederikssund.

Lokal folkefest

Dagens program byder på officiel indvielse, broløb og folkefest. 10.000 løbere bliver sendt over højbroen, når Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary har indviet broen. Og dagen igennem står mere end 60 lokale foreninger og aktører for kulturelle indslag, aktiviteter og udstillinger.

Man kan blandt andet se gymnastikopvisning, hoppe i vandet med de lokale svømmeklubber og høre om naturen omkring broen. Der er også aktiviteter for børn. De kan støbe bropiller i beton, kaste sig over perspektivtegning eller deltage i en papirworkshop.

- Vi får en ny bro i vores område, og det er fantastisk at se det store lokale engagement, der præger åbningsarrangement. Jeg er sikker på, at det bliver en sand folkefest, og at Kronprinsesse Marys deltagelse er med til at gøre dagen ekstra særlig for rigtig mange, siger borgmester i Frederikssund Kommune, John Schmidt Andersen.

Kronprinsessen vil deltage i indvielsen fra kl. 10-12. Festpladsen er åben fra kl. 9 og lukker kl. 17.
Programmet kan ses på festoverfjorden.dk