Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
19. september 2019

Ildsjæl fra Frederikssund Festival får kulturprisen

I mere end 30 år har Ulla Madsen fungeret som kasserer og bestyrelsesmedlem i Frederikssund Festival. Folk der kender hende, omtaler hende som en glad og ansvarlig ildsjæl. Og nu er hun blevet belønnet med Kulturprisen 2019.

Der var mødt mange mennesker op ved Langes Magasin i Frederikssund for at se overrækkelsen af Kulturprisen 2019.Der var mødt mange mennesker op ved Langes Magasin i Frederikssund for at se overrækkelsen af Kulturprisen 2019.

Prisen blev uddelt på Langes Torv, hvor messingpladerne med de foregående års vindernavne er placeret på brostenene. Efter at to vikinger havde blæst en fanfare i deres lur, bød formand for Fritids og Kulturudvalget, Jesper Wittenburg velkommen.

- Årets prisvinder har især opfyldt det først og det sidste kriterium, altså synliggørelse af kulturelle aktiviteter og en bemærkelsesværdig indsats, sagde Jesper Wittenburg og fortsatte:

- Det bemærkelsesværdige ligger først og fremmest i at være kasserer i den samme forening i over 30 år. Der er jo mange foreninger, man hænger på i mange år, men den vi taler om her, er det der hedder Frederikssund Festivalen i dag, og som startede som Frederikssund Visefestival. Og det er en stor mundfuld. Man skal aftale priser med musikerne og med leverandørerne, man skal sørge for tingene kommer, sørge for at betale fakturaer der kommer ind, sørge for der er likviditet og for dokumentation for de mange små udlæg.

Jesper Wittenburg sluttede af med at ønske et stort tillykke til Ulla Madsen og fik endnu engang lurblæserne til at blæse en fanfare for årets kulturprisvinder.

Ulla Madsen får overrakt checken på 15.000 kroner af Jesper Wittenburg, formand for Fritids og Kulturudvalget.Ulla Madsen får overrakt checken på 15.000 kroner af Jesper Wittenburg, formand for Fritids og Kulturudvalget. 

I alt 15 personer blev indstillet til årets kulturpris, og det var et fuldstændig enigt Kultur- og Fritidsudvalg, der besluttede at give prisen til Ulla Madsen.

Vinderen selv var meget glad og overrasket over at modtage prisen.

- Det er helt fantastisk. Det havde jeg ikke forventet. Jeg kommer nok til at give en lille en til festivalen, sagde Ulla Madsen efter at have modtaget blomster, bevis for prisen og en check på 15.000 kroner.

Ulla Madsen ved den messingplade, hvori hendes navn er indgraveret. Pladen ligger på Langes Torv sammen med de andre plader med de sidste mange års kulturprisvindere.Ulla Madsen ved den messingplade, hvori hendes navn er indgraveret. Pladen ligger på Langes Torv sammen med de andre plader med de sidste mange års kulturprisvindere.

Ulla Madsen har været med til festivalen lige fra begyndelsen i 1983, hvor det var en visefestival. I 2002 skiftede festivalen navn fra Frederikssund Visefestival til Frederikssund Festival, og musikken udviklede sig fra at være overvejende traditionelle viser til også at indbefatte mere pop og rock. Om sit arbejde i festivalen siger Ulla Madsen:

- Jeg elsker musik. Og jeg elsker det sociale med alle medarbejderne. Vi er en stor familie og vi har et rigtig godt sammenhold.

Og netop festivalfamilien og sammenholdet er en af de store grunde til, at Ulla Madsen har holdt ved i alle årene og nu kan være den stolte modtager af Kulturprisen 2019.

Foto: Frederikssund Kommune, Mikala S. Tordrup