Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
10. september 2019

DI undersøger erhvervsvenlighed

Hvert år offentliggør Dansk Industri en undersøgelse af kommunernes erhvervsklima. Frederikssund Kommune er i år placeret som nummer 60. Til sammeligning var kommunen nummer 39 i 2018. Undersøgelsen baserer sig dels på en række spørgsmål, besvaret af virksomheder i kommunen og dels på forskellige statistiske data.

Fastholder erhvervsvenlighed

Kigger man ned i undersøgelsen kan man se, at Frederikssund Kommune er placeret som nummer 44 på det centrale spørgsmål om virksomhedernes overordnede vurdering af kommunens erhvervsvenlighed. Sammenlignet med sidste års placering som nummer 43, kan man konkludere, at Frederiksund Kommune på dette parameter holder sin placering – lidt over landsgennemsnittet. Og det glæder borgmester John Schmmidt Andersen (V):

- I Dansk Byggeris tilsvarende undersøgelse har vi gennem flere år ligget meget højt, og i 2018 blev vi kåret som den mest erhvervsvenlige kommune i Danmark. Der kan være flere forklaringer på, at vi i Dansk Industris undersøgelse ligger lavere. Blandt andet scorer vi lavt på spørgsmål om infrastruktur, og vi ved, at vores virksomheder sukker efter en færdiggørelse af motorvejen til København, så det kan måske smitte af på svarene. Omvendt ligger vi pænt på områder som kommunal sagsbehandling og dialog med kommunen. Samlet set er jeg tilfreds med, at vi fastholder virksomhedernes overordnede vurdering af vores erhvervsvenlighed, fastslår John Schmidt Andersen.

Ligger pænt i Nordsjælland

Blandt nordsjællandske kommuner ligger Frederikssund Kommune pænt kun overgået af Allerød, Furesø og Gentofte. I Frederikssund Kommune har 66 virksomheder deltaget i undersøgelsen. De repræsenterer tilsammen ca. 36% af de privat beskæftigede i kommunen.

Du kan læse hele undersøgelsen på www.di.dk/le.