Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
19. september 2019

Cykel, tog, bus eller bil til broindvielsen?

Hvis du skal med til indvielsen af Kronprinsesse Marys Bro er det en god idé at overveje, hvordan du vil komme frem til festpladsen.

Der forventes at komme rigtig mange mennesker til indvielsen af Kronprinsesse Marys Bro, og det kan give en del trængsel på vejene og ikke mindst på de parkeringspladser, der er oprettet til dagen. Der er derfor lidt praktisk info, som det er en god idé at læse, inden man bevæger sig ud til festpladsen.

Du kan finde masser af info og et kort over parkeringsmulighederne på festoverfjorden.dk.

Cyklen er den bedste løsning

Hvis du har mulighed for det, så hop på den tohjulede jernhest og kør mod festpladsen. Der er etableret cykelparkering langs Marbækvej, hvorfra du nemt kan gå ned til pladsen. Cyklen må ikke tages med ind på festpladsen.

Da der kommer mange deltagere til broløbet fra andre steder end Frederikssund Kommune, vil der naturligt også komme mange biler. Så har du muligheden, vil cyklen være den bedste løsning.

Bus og tog

Kommer du med offentlig transport, skal du være opmærksom på, at s-togene ikke kører mellem Ølstykke og Frederikssund i weekenden for indvielsen. Der er derfor sat shuttlebusser ind fra Ølstykke Station og til festpladsen. Busserne kører i pendulfart mellem klokken 8.00 og 17.30, og det er gratis at tage med dem. Der vil være et Fest over fjorden-skilt i forruden på shuttlebusserne.

Kommer du fra Frederikssund Station kan du tage bus 313, som kommer til at køre cirka hvert syvende minut. Bussen stopper ved Strandvangen, hvorfra der ikke er langt at gå til festpladsen.

Hvis bilen er eneste mulighed

Hvis du kommer i bil, opfordrer vi til, at du fylder bilen op med naboer, venner og familie for at begrænse antallet af biler ved festpladsen.

Der er etableret cirka 12.000 parkeringspladser. Et af parkeringsområderne ligger ganske tæt på festpladsen, mens tre andre ligger længere væk. Fra de tre sidstnævnte er der indsat gratis shuttlebusser, som kører i pendulfart mellem parkeringspladserne og festpladsen.

På parkeringspladsen tættest på festpladsen er der handicappladser, så har du handicapskilt skal du køre efter pladsen P1. Der er indkørsel til denne fra Østersvej.

Sillebroen Shopping har besluttet at give gratis parkering i parkeringshuset hele dagen. Hvis du parkerer her, kan du tage bus 313 fra Frederikssund Station og ud til Strandvangen.

Hent dit løbenummer inden indvielsen

Hvis du skal deltage i det store broløb, kan du med fordel overveje at hente dit startnummer inden selve dagen. Det kan du gøre i Sillebroen Shopping den 21., 22., 26. og 27. september. Dermed kan du undgå den kø, der vil opstå, hvis alle løbere skal hente deres startnummer på løbsdagen.

Kronprinsesse Marys Bro strækker sig hen over Roskilde Fjord mens solen går ned.

Foto: Kenneth Jensen,
Frederikssund Kommune.