Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
31. oktober 2019

Ny kommunaldirektør udpeget

Den 58-årige Torben Kjærgaard kan fra den 15. november 2019 kalde sig kommunaldirektør i Frederikssund Kommune. Det blev besluttet af et enigt byråd på mødet onsdag den 30. oktober.

Torben Kjærgaard er en særdeles erfaren person i den kommunale verden og har således tidligere været kommunaldirektør i to andre kommuner. Torben Kjærgaard blev i 1988 uddannet kandidat i statskundskab fra Aarhus Universitet. Efter en række poster i Finansministeriet og Kommunernes Landsforening blev han i år 2000 viceamtsdirektør i Frederiksborg Amt og senere konstitueret amtsdirektør frem til 2006, hvor han blev kommunaldirektør i Greve Kommune.

I 2009 blev han direktør i Kommunernes Landsforening med ansvar for området Velfærd og Service, og fra 2012 og frem til sommeren 2019 har han været kommunaldirektør i Frederiksberg Kommune.

Ser frem til at bidrage

- Jeg glæder mig til at give mit bidrag til den fortsat positive udvikling af Frederikssund Kommune. Frederikssund er en ambitiøs kommune, der er bevidst om dens mange udviklingsmuligheder og er villig til at investere for at realisere visionerne. De skønne naturforhold er et stort aktiv, samarbejdet mellem erhvervslivet og uddannelsesinstitutionerne har høj prioritet, og der er mange aktive borgere i fritids- og kulturlivet. Det er et unikt afsæt, og jeg ser frem til at få mulighed for at bidrage til videreudviklingen af dette med respekt for de resultater, der er skabt gennem årene, siger Torben Kjærgaard.

Torben Kjærgaard blev udvalgt blandt et stærkt felt af kandidater, og borgmester John Schmidt Andersen glæder sig til den nye kommunaldirektør tiltræder:

- Torben Kjærgaard er særdeles erfaren, når det vedrører kommunale forhold, og han har dygtigt løftet opgaven som kommunaldirektør flere gange før. Derfor ser jeg frem til at få en ny spiller på holdet, der kender den kommunale verden ud og ind, og som – sammen med Byrådet - kan sikre både drift og udvikling i Frederikssund Kommune, siger borgmesteren.

Fakta:

Stillingen som kommunaldirektør i Frederikssund Kommune blev ledig, da den tidligere kommunaldirektør, Ole Jacobsen, i august 2019 tiltrådte en stilling som adm. dir. for Dansk Almennyttigt Boligselskab. Stillingen er i mellemtiden blevet varetaget af konstitueret kommunaldirektør Helle Hagemann Olsen. Torben Kjærgaard tiltræder stillingen den 15. november 2019.

Torben Kjærgaard.Torben Kjærgaard.