Frederikssund Kommunes logo
15. november 2019

På opdagelse i erhvervslivet

Mere end 150 elever har været på virksomhedsbesøg og lære mere om karriereveje og uddannelsesmuligheder, inden de selv skal vælge, hvilken ungdomsuddannelse de skal starte på efter folkeskolen.

Det er elever i 9. klasse på Fjordlandsskolen og Trekløverskolen, som har været gennem undervisningsforløbet Karriereagenterne. Det er andet år, at Karriereagenterne kører på Trekløverskolen, mens Fjordlandsskolen er med for første gang.

Eleverne bliver delt op i grupper på tværs af klasserne. Hver gruppe bliver tildelt en virksomhed, som de skal researche, besøge og efterfølgende lave en præsentation og skabe et produkt, der kan give indblik i virksomheden. Forløbet sluttes af med en karrieremesse, hvor grupperne mødes og hører om de andres oplevelser og ser deres præsentationer.

14-årige Lasse Guldberg Hansen fra 9. X på Trekløverskolen har haft nogle sjove dage som karriereagent. Han har sammen med sin gruppe researchet og besøgt Danske Bank, og det har mundet ud i en præsentation, hvor man blandt andet kunne prøve at låse en bankboks op, hvis man kunne løse nogle regnestykker, der gav koden.

- Det har været spændende og anderledes. Men det er skægt at lave et produkt, især den her bankboks. Og så har det været sjovt at være sammen med nogle andre end man plejer, fortæller Lasse Guldberg Hansen.

Han havde selv overvejet et arbejde i bankverdenen, men lærte på sit besøg i Danske Bank, at det nok blev for meget kontorarbejde for ham.

En af de grupper, der har været på besøg hos Danske Bank, har lavet en lille bankboks med kode. Foto: Frederikssund KommuneEn af de grupper, der har været på besøg hos Danske Bank, har lavet en lille bankboks med kode.

Opbakning fra virksomheder

Formålet med karriereagenterne er at give de unge et bedre kendskab til erhvervslivet og et stærkere grundlag at vælge en ungdomsuddannelse på. Derfor er det vigtigt, at de lokale virksomheder har lyst til at deltage, og heldigvis har der været god opbakning til Karriereagenterne.

Ti virksomheder har i år deltaget. Fjordlandsskolens elever har besøgt Koatek A/S, Brdr. Ewers A/S, Omsorgscentret Nordhøj og XL-BYG Bjergmark A/S. Trekløverskolen elever har besøgt Danske Bank, Sillebroen Shopping, Scania, Stark, FTZ Autodele og Værktøj A/S og Omsorgscentret Pedershave.

En af grupperne, der havde besøgt Omsorgscentret Pedershave, havde bygget omsorgscentret og skrevet en masse fakta på sedler. Foto: Frederikssund Kommune.En af grupperne, der havde besøgt Omsorgscentret Pedershave, havde bygget omsorgscentret og skrevet en masse fakta på sedler.

Karriereagenterne er en del af projektet FUEL, der arbejder for at få flere unge til at vælge og ikke mindst gennemføre en erhvervsuddannelse. FUEL er et samarbejde mellem TEC, SOSU H, U/NORD, Frederikssund Erhverv og Frederikssund Kommune. FUEL har modtaget projektmidler fra EU’s Socialfond samt Regionale Erhvervsudviklingsmidler.

En gruppe, der havde besøgt Sillebroen Shopping, valgte at sammenligne centeret og dets butikker med et menneskes blodomløb og hjerte. Det ene fungerer ikke uden det andet. Foto: Frederikssund Kommune.En gruppe, der havde besøgt Sillebroen Shopping, valgte at sammenligne centeret og dets butikker med et menneskes blodomløb og hjerte. Det ene fungerer ikke uden det andet.

Foto:Frederikssund Kommune