Gå til sidens indhold
Frederikssund Kommunes logo
5. marts 2019

Se historiske luftfotos

Med Frederikssund Kommunes digitale kortfunktion kan du få overblik over en lang række informationer om blandt andet natur, miljøforhold, veje, trafik, forsyning og meget andet. Og som noget helt nyt er det nu også muligt at kigge i en kulturhistorisk skattekiste fyldt med historiske luftfotos primært fra perioden 1936 – 1992. Der er masser af fotos fra Frederikssund Kommune – både af hele byer og af mindre dele af byerne eller enkeltstående huse eller gårde.

Luftfoto af Frederikssund anno 1956. Foto: Det Kongelige Bibliotek. Luftfoto af Frederikssund anno 1956. Foto: Det Kongelige Bibliotek.

Luftfoto af Skibby anno 1956. Foto: Det Kongelige Bibliotek.Luftfoto af Skibby anno 1956. Foto: Det Kongelige Bibliotek.

Materiale fra Det Kongelige Bibliotek

De mange fotos kommer fra Det Kongelige Biblioteks luftfotosamling, der i dag har 5,2 millioner enheder. Mange af disse er nu digitaliseret og gjort tilgængelige via kommunens digitale kortfunktion. Samlingen består primært af klassiske skråfoto af gårde, huse og byer fra perioden 1936-1992. Samlingen har også en lang række lodfotos, der oprindeligt blev fremstillet med kortlægning eller militære formål for øje.

Sådan finder du billederne

  1. Se Frederikssund Kommunes digitale kort. (Åbner i nyt vindue)
  2. Zoom ind i kortet indtil kameraikonerne vises (se billedet nedenfor)
  3. Under ”Indstillinger” kan vælges ”Vis DSFL miniaturebilleder”. Herefter kan du se et miniaturebillede, når du holder musen hen over et kameraikon. Klik på billedet for at se det i fuld størrelse.
  4. Alternativ til pkt. 3: Klik på ”i” i menuen (se billedet nedenfor). Herefter kan man klikke på kameraikonerne og få fotoet vist.

Grafikken er en illustration af vejledningen i punktopstillingen ovenfor. Grafik: Frederikssund Kommune.Vejledning til fotovisning på det digitale kort. Grafik: Frederikssund Kommune.