Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
24. maj 2019

Nyt naturtilbud lavet af frivillige

I 2017 blev der lavet en plan for naturplejen i det kommunale område ved Nordmandsmosen i Skibby. Planen blev lavet i et samarbejde mellem Frederikssund Kommune og frivillige aktører herunder Skibby Aktive og spejdergruppen ”Ræven Skibby Trop og Flok”.

Fire læringsområder

Som et led i naturplejen har de lokale spejdere i Skibby plantet 250 frugttræer og buske, som nu indgår i det nye projekt ”Spis din skov”. Her er der oprettet fire læringsområder, hvor interesserede via QR-koder kan få ny viden om naturen. Til de forskellige tekster om naturen er der tilknyttet opgaveark, som læreren kan bruge i undervisningen, forklarer Dea Skaarup, der er leder for juniorer og familiespejderne, og som har været med til at lave læringsmaterialet.

Mobiltelefon scanner en QR kode. Foto: Frederikssund Kommune, Steven Rønnenkamp Holst.Mobiltelefon scanner en QR kode. Foto: Frederikssund Kommune, Steven Rønnenkamp Holst.

Læring for både store og små

Læringen er niveauopdelt, så både børnehaver og skoleklasser kan få glæde og udfordringer ud af projektet, som officielt blev indviet fredag den 24. maj, da formanden for Plan- og Miljøudvalget, Jørgen Bech (V), klippede snoren.

- Dette er en unik mulighed for at skifte klasselokalet ud med naturen, og jeg er sikker på, at der i dette projekt er god læring og inspiration i mange år frem, sagde Jørgen Bech ved åbningen. Han opfordrede endvidere de fremmødte til at sprede budskabet om det nye tiltag og takkede alle de frivillige kræfter, der har medvirket til at realisere projektet.

Jørgen Bech byder velkommen ved åbningen af projektet "Spis din skov". Foto: Frederiksund Kommune, Steven Rønnenkamp Holst.Jørgen Bech byder velkommen ved åbningen af projektet "Spis din skov". Foto: Frederiksund Kommune, Steven Rønnenkamp Holst.

Projektet er skabt med støtte fra Hedeselskabet, Friluftsrådet samt den lokale entreprenør Bakkelygård, som har stillet maskiner til rådighed.

Hvis du vil vide mere om læringsmaterialet, så kig forbi Nordmandsmosen i Skibby eller se mere på hjemmesiden www.spisdinskov.dk.