Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
6. maj 2019

Kom til KOL-Café torsdag den 23. maj

Vi mødes klokken 15.30-17.30 i Kantinen på Nordsjællands Hospital – Frederikssund, Frederikssundsvej 30, 3600 Frederikssund.

”Mer luft”- bliv klar på åndedrætsteknikker og læg dit eget luftbudget

Åndenød er hovedsymptomet hos mennesker med KOL og det symptom, der udfordrer mest i forhold til at deltage i aktiviteter og sociale sammenhænge.

Til KOL-Cafeen møder du Kurt Lykke Larsen, som er ophavsmand bag konceptet ”Mer luft”. Han har udviklet konceptet efter, at han i en periode som hjertesyg havde meget åndenød. I den periode var han godt hjulpet af de vejrtrækningsteknikker, han havde lært som fridykker.

Under en indlæggelse blev han klar over, at hverken hospitalspersonale eller patienter var vidende om disse teknikker. Siden har han arbejdet med at udvikle en teknik, inspireret af fridykning og sit liv som musiker.

Formålet med at bruge teknikken er, at det altid er muligt at have luft nok. Nøgleordene er ro, kompetent vejrtrækning og et luftbudget, da al aktivitet har sin pris i luft.

”Mer luft”-teknikkerne er brugbare for alle - både sportsfolk og mennesker med KOL, da det handler om at udnytte sit potentiale bedst muligt.

Tilmelding

Caféen er åben for alle interesserede. Af hensyn til traktementet beder vi om tilmelding til Henriette Lose på telefon 40 49 06 26.

KOL – Caféen er et samarbejde mellem Nordsjællands Hospital – Frederikssund, Halsnæs kommune, Frederikssund kommune og Lungeforeningen. I KOL-Caféen kan du mødes med andre, der er i samme situation som dig, og udveksle erfaringer samt få gode råd af ressourcepersoner inden for KOL-området fra både kommuner og hospital.