Frederikssund Kommunes logo
24. maj 2019

Elever fornyer Tour de Slangerup

Elever fra 7. klasse på Slangerup Skole har arbejdet sammen med Tour de Slangerup om at udvikle cykelløbet, så der kunne indsamles endnu flere penge til Børnecancerfonden.

20 elever har i dette skoleår haft valgfaget Innovation og Entreprenørskab. Her har de blandt andet skulle lære at tænke nyt, udvikle og ikke mindst planlægge et større event.

- Eleverne skulle lære at kommunikere, lære hvordan man genererer nye ideer, hvordan man udfolder dem, opbygger et netværk og får ført ideerne ud i virkeligheden. Jeg havde et ønske om at forankre det i byen og få eleverne og byen involveret i hinanden. Og så kom jeg frem til, at Tour de Slangerup ville være en god case at arbejde med, og det var folkene bag løbet heldigvis med på, fortæller Jens Fisker, der er lærer på Slangerup Skole afdeling Kingo, og som har undervist eleverne i Innovation og Entreprenørskab.

Det event, som eleverne skulle arbejde med, er Tour de Slangerup - er cykelløb der sammen med Team Rynkeby samler penge ind til Børnecancerfonden, og som fandt sted torsdag den 23. maj. Eleverne har været med til styregruppemøderne og de har brainstormet på, hvordan man kunne udvikle løbet.

- Eleverne har fundet på den her idé med en gårute. Og det synes jeg, er en genial ide. Det er rigtig godt tænkt, for der er mange, der ikke vil eller kan cykle. Så med en gårute får vi mange flere med. Der blandt andet er et stavganghold, der har tilmeldt sig, fortæller Peter Nielsen, brugsuddeler i SuperBrugsen i Slangerup og en af kræfterne bag Tour de Slangerup.

Sjovt at tænke nyt

Eleverne selv synes, at det har været spændende at være en del af planlægningen, og de har både fået et godt venskab med hinanden og lært at tænke nyt i forskellige situationer.

- Det har været sjovt og anderledes end det vi normalt laver. Det har hjulpet os med at tænke nyt, også i andre fag. For eksempel hvis man skulle lave en præsentation, så skal man forsøge at gøre det lidt mere interessant, fortæller 14 årige Daniel Løvstad.

Eleverne var også med, da Tour de Slangerup fandt sted torsdag den 23. maj. Her stod de på ruterne og hjalp til, hvor der var brug for det. Og naturligvis iført genkendelige Team Rynkeby trøjer. Men på de 20 elevers trøjer var en enkelt ting anderledes end på andre Team Rynkeby trøjer, nemlig ordene Børn hjælper børn.

- Vi fandt på Børn hjælper børn, og syntes, at det lød godt, for det passer jo. Vi hjælper Børnecancerfonden, fortæller 14 årige Lærke Melgaard.

Undervejs har eleverne også hjulpet med at reklamere for Tour de Slangerup, blandt andet ved at lave små videoer, som er blevet lagt på både Team Rynkebys og Slangerup Skole afdeling Kingos Facebooksider.

Daniel Løvstad og Lærke Melgaard er to af de elever fra Slangerup Skole, som har været med til at udvikle Tour de Slangerup. Her ses de iført deres Team Rynkeby trøjer med teksten Børn hjælper børn.Daniel Løvstad og Lærke Melgaard er to af de elever fra Slangerup Skole, som har været med til at udvikle Tour de Slangerup. Her ses de iført deres Team Rynkeby trøjer med teksten Børn hjælper børn.

Stor ros til eleverne

Hos Team Rynkeby har man været rigtig glad for samarbejdet med de 20 unge, og derfor er eleverne blevet inviteret til at køre med, når det store Team Rynkeby skal køre fra Rådhuspladsen i København og til Paris. Eleverne kører dog ikke med hele vejen, men kører forrest og leder feltet af cykelryttere ud af København.

- Det er megafedt, at vi får lov til at køre Team Rynkeby ud af København og at vi skal køre helt oppe foran. Vi forstod ikke først, hvad det var, vi blev inviteret til, men da vores lærer havde forklaret det, var det ret overvældende, siger Lærke Melgaard, som også fortæller, at hun er stolt over det, de har lavet. Og ifølge Peter Nielsen fra SuperBrugsen i Slangerup, har hun god grund til at være stolt.

- Eleverne har simpelthen været sindsygt gode, og de brænder for projektet. Vi har inviteret dem med til styregruppemøder, og taget dem alvorligt, og de har fået opgaver på samme måde som de voksne. De har set, hvad der skal til for at lave sådan et løb, og de har deltaget og bidraget, fortæller Peter Nielsen.

Eleverne fra valgfagsholdet Innovation og Entreprenørskab er klar på cyklerne, så de kan hjælpe til under Tour de Slangerup.Eleverne fra valgfagsholdet Innovation og Entreprenørskab er klar på cyklerne, så de kan hjælpe til under Tour de Slangerup.

Foto: Frederikssund Kommune, Jens Fisker