Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
28. maj 2019

1500 elever har bygget bro

Elever fra hele kommunen har i det sidste års tid støbt brofundamenter, bropiller og brodæk til en modelbro, som onsdag formiddag blev samlet af 6.E fra Ådalens Skole.

Siden begyndelsen af 2017 har elever fra hele Frederikssund Kommune haft undervisningsforløb på et af de to infocentre om Kronprinsesse Marys Bro. Først byggede eleverne broer i papir og lærte, hvad der skal til for at en bro kan holde til de mange biler, der kører over den hver dag. Også naturen omkring broen og hvordan man passer på den, har været et emne, som eleverne er blevet klogere på.

I det sidste års tid har det handlet om at støbe dele til broen i beton. 1500 elever fra 70 klasser har været med til at støbe fundamenter, bropiller og brodæk til en modelbro. Klasserne er kommet både fra Frederikssund Kommune og de omkringliggende kommuner for at deltage i det unikke undervisningforløb, som byggeriet af Kronprinsesse Marys Bro har gjort muligt.

Efter de mange elevers gode arbejde er der støbt så mange elementer, at modelbroen kunne samles. Og den opgave stod en flok engagerede elever fra 6.E fra Ådalens Skoles linje Entreprenørskab, design og videnskab. På tre timer samlede de modelbroen, mens de havde udsigt til den rigtige bro, der snart er færdigbygget.

Eleverne fra 6.E på Ådalens Skole har samlet modelbroen.leverne fra 6.E på Ådalens Skole har samlet modelbroen.

Brofundament, bropiller og brodæk er støbt i beton og samlet til en modelbro.Brofundament, bropiller og brodæk er støbt i beton og samlet til en modelbro.

Model af Kronprinsesse Marys Bro. Model af Kronprinsesse Marys Bro.

Den rigtige Kronprinsesse Marys Bro.

Foto: Frederikssund Kommune, Mikala Schachtschabel Tordrup