Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
21. juni 2019

M/F Columbus i smult vande

M/F Columbus er trods sine 72 år i topform, og godt i gang med årets sæson på overfarten fra Kulhuse til Sølager - måske med nye rekorder i sigte.

De 72 år, heraf de 57 år på denne overfart, er om ikke en rekord, så dog noget af en præstation i sig selv. Men sidste år var også på andre måder bemærkelsesværdigt for den lille færge.

Luftfoto af MF Columbus på vej ind i Kulhuse Havn. Foto: Kenneth Jensen.Luftfoto af MF Columbus på vej ind i Kulhuse Havn. 

54.000 passagerer

Sidste år kunne vi således berette at 2017 var rekordår med hele 43.524 passagerer og 6.927 cyklister fordelt på 9.290 overfarter. Den rekord holdt dog kun ét år, og blev slået i 2018; ganske eftertrykkeligt endda. 

Fremgang på 24 procent

Sidste år benyttede 54.023 almindelige passagerer og 9.802 cyklister nemlig ruten - og det sågar på lidt færre overfarter. Dem var der i 2018 "kun" 9.202 af. Det betyder, at 24 procent flere end året før, valgte at tage en tur med Columbus i 2018.

Som sådan kan man vist roligt sige, at den gode færge i mere end én forstand befinder sig i smult vande.

Om 2019 byder på endnu en rekord, det kan kun tiden vise, men det kan af helt naturlige årsager blive svært at leve op til sidste års flotte tal, da sommeren i 2018 var usædvanligt flot og varm, og indbød mange til en tur ved - og på - vandet. Sommeren i år har indtil videre budt på lidt mere normale forhold rent vejrmæssigt.

Fire færgeruter

De rekordhøje tal skyldes imidlertid også, at færgeruten er en del af den flotte rundtur på Isefjorden med fire færgeruter. Man kan nemlig også sejle fra Holbæk til Orø og videre herfra til Hammer Bakke med Østre Færge, og endelig er der også færgen fra Hundested til Rørvig. Den samlede tur rundt om Isefjord med de fire færger er velegnet både i bil, på motorcykel og på almindelig cykel - og noget mange benytter sig af.

Læs mere om de fire færger.

Sejlplan og priser

På færgens egen hjemmeside kan man se aktuel sejlplan og priser. Det er også her - og på færgens Facebookside - at der informeres om eventuelle forstyrrelser i sejladsen.

M/F Columbus sejler til og med 30. september 2019. 

M/F Columbus sejler ud fra Kulhuse mod Sølager. Foto: Kenneth Jensen.M/F Columbus sejler ud fra Kulhuse mod Sølager. 

Foto: Kenneth Jensen,
Frederikssund Kommune.