Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
19. juni 2019

Leg og bevægelse for 200 børn i Jægerspris

Glæden var stor, da 200 børn var samlet i Jægerspris onsdag formiddag til idrætsdag for områdets dagtilbud. Børnene kom fra fem børnehaver, fem vuggestuer og syv dagplejer og samledes ved henholdsvis Børnehuset Vandkunsten og ved Jægerspris Slot.

På Børnehuset Vandkunstens legeplads var samlet cirka 90 børn i alderen 0 til 3 år. Her var der fri leg på den udfordrende legeplads, hvor børnene både øvede sig i at gå op og ned af bakkeskråninger, kravle på legeskibet, hoppe på trampolin, lege i brandbilen og meget mere. Og netop de mange muligheder er en af grundene til, at det er i Vandkunsten, at de små børn samles til idrætsdag.

Børn drejer rundt på karrussel.Karrusellen på Børnehuset Vandkunstens legeplads blev hurtigt taget i brug af de mange børn, der var på besøg til idrætsdagen.

- Der er mange motoriske udfordringer på legepladsen, hvor børnene for eksempel kan kravle over og under ting, klatre og hoppe på trampolin.  Og så har Vandkunsten pladsen både inde og ude, og legepladsen er indhegnet. Når børnene mødes her får de set nogle andre børn, og for nogen er det overvældende og andre finder straks nye børn de kan matche med. Det korte tidsrum på tre kvarter passer fint til børn i den alder – så er de mætte af oplevelser efter det, fortæller Camilla Aarestrup Kjær, der er pædagogisk leder i Børnehuset Vandkunsten.

Børn hopper på trampolin.

Krop og bevægelse

På en af plænerne bag Jægerspris Slot var 122 børnehavebørn samlet til idrætsdag. Vejret var heldigvis med dem, og under den strålende sol kom børnene gennem flere forskellige øvelser, der alle gennem sjov og leg satte fokus på kroppen, og hvordan man bruger den.

- Vi gør det her for børnefællesskabet i Jægerspris. Vi er jo én idrætsinstitution og fire bevægelsesinstitutioner, og når vi mødes til idrætsdag, har børnene en sjov dag, hvor de lærer hinanden at kende. I år er temaet krop og bevægelse, så børnene kommer igennem forskellige aktiviteter, der giver dem bevidsthed om egen krop, fortæller Christel Crone, pædagogisk leder i Børnehuset Krabbedam.

Børn holder stor farverig faldskærm med bolde på.Legen med den store faldskærm med bolde på fik mange af børnehavebørnene til at grine.

De forskellige aktiviteter bød både på sjov leg og motoriske udfordringer. Eksempelvis skulle børnene et sted være på en løbecykel og køre ned ad bakke. Et andet sted skulle de prøve at kaste en bold på mål uden om en målmand. Andre aktiviteter var forhindringsbaner, leg med faldskærm og tovtrækning.

- Når dagen er slut, spiser vi frokost sammen og så får alle børnene en medalje, der viser, at de har deltaget idrætsdagen 2019 for børnehaver i Jægerspris, siger Christel Crone.

Pige kaster bold mod mål, hvor målmanden sidder klar. En anden pige kigger på.En af aktiviteterne for børnehavebørnene var at kaste en bold i mål og uden om målmanden.

Børn leger fangeleg, hvor de skal fange de stofstykker, de har hængende på ryggen.Fang halen! Børnehavebørnene legede fangeleg.

Dreng og pige laver sækkevæddeløb.Sækkevæddeløb for børnehavebørn.

Medalje for deltagelse i idrætsdag 2019 Jægerspris.Medalje for deltagelse i idrætsdag 2019 Jægerspris.

Børn kravler gennem rør, der er lagt ind under jorden.Vuggestuebørnene syntes, det var rigtig sjovt at kravle gennem røret.

Børn kravler på legeredskab på legeplads.På Børnehuset Vandkunstens legeplads blev der kravlet rundt på alle legeredskaberne.

Foto: Frederikssund Kommune, Mikala Tordrup