Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
17. juni 2019

Giv agt! Der er hekse i luften

Sidste år satte tørken en stopper for heksefarten sankthansaften. Derfor må der forventes stor trængsel i luftrummet i år, når ekstra mange hekse skal afsted på kort tid. Vi prøver her at give et overblik over nogle af bålene, og heksenes flyvetider.

For at få heksene godt afsted til Bloksbjerg, har en række foreninger og institutioner lagt sig i selen, for at planlægge arrangementer sankthansaften.

Slangerup

I år starter spejderne i både Skibby og Slangerup deres arrangement samtidig - nemlig kl. 17.00.

I Slangerup er det Erik Ejegod-spejderne som arrangerer sankthans under overskriften "sankthans i børnehøjde". Derfor er det tanken at bålet tændes cirka kl. 18.45, efter årets båltale. 

Det koster kr. 100,- pr. person at deltage. Børn under seks år er gratis. Tilmelding sker via spejdergruppens hjemmeside, og indbefatter lækker mad, underholdning og en plads med hygge og plads til alle.

 Programmet i Slangerup

KlokkeslætProgram
Kl. 17.00Åbning af Sankt Hans med musik
Kl. 17.30

Grillmad: Bøffer, pølser, grønne salater samt kartoffelsalat

Kl. 18.30Båltale
Kl. 18.45Båltænding v/spejdernes fakkeltog
Kl. 19.15Kaffe og kage, softice og hygge
Kl. 21.30Tak for i aften

Sankthansbål hos spejderne i Slangerup i 2015. Foto: Kenneth Jensen.Sankthansbål hos spejderne i Slangerup i 2015. Forhåbentlig bliver det lige så flot et skue i år.

Skibby  

I Skibby er det også i år Spejdergruppen Ræven Skibby Trop og Flok der brænder sankthansbål ved spejderhytten i Nordmandsmosen. Man kan medbringe sin egen grillmad, og tilberede den for derefter at nyde den ved de opsatte borde og stole. Der blive solgt drikkevare samt kaffe og kage, og der vil på pladsen være forskellige aktiviteter for børn og barnlige sjæle.

Programmet i Skibby

KlokkeslætProgram
Kl. 17.00Grillen tændes
Kl. 20.00

Bålet tændes. Båltale v/ sognepræst Jakob Holm

Jægerspris

Der er traditionelt flere bål i Jægerspris og omegn. Det største tilløbsstykke plejer dog at være arrangementet ved Frederikssund Museum, lige ved Kronprins Frederiks Bro.

Årets båltale står Karen Nielsen fra Parkteatret for, og gennem aftenen vil Niels Sømand underholde på harmonika og spille til fællessang.

Inden da er der rig mulighed for at hygge i museets have, og museet byder også på hekseværksted, hvor små som store kan bygge deres egen heks. Gæster opfordres derfor til at medbringe madkurv, for fra kl. 18 er der mulighed for at nyde den medbragte mad i Havelaugets flot anlagte have. Færgegårdens Havelaug brygger kaffe, og der kan købes øl og vand.

Programmet i Jægerspris

Arrangementet starter kl 18.00 og slutter kl. 22.00. Bålet tændes ved 21-tiden.

Hekseværkstedet for børn er åbent fra kl.  kl. 18.00 til 20.00, og deltagelse er gratis.

Frederikssund

I Frederikssund by bliver det store tilløbstykke som altid sankthansaften på Kalvøen, arrangeret af Roklubben og Vikingerne.

Er man mere til at se det hele lidt fra vandsiden, kan man stå til søs med Dampskibet S/S Skjelskør, hvor man fejrer sankthansaften fra fjordsiden. Der er afgang fra Molen foran Føtex og Toldboden kl. 20.00, og turen rundes normalt af ved netop bålet på Kalvøen cirka kl. 22.10.

Programmet i Frederikssund

KlokkeslætProgram
Kl. 19.00Arrangementet starter. Der kan købes øl, vand, kage og popkorn ved Frederikssund Roklub
Kl. 20.00

Vikingespillet "Uffe Vermundssøn" opføres på friluftscenen

Kl. 20.00

Dampskibet SS Skjelskør sejler fra Frederikssund Havn

Kl. 22.20

Bålet tændes af vikingerne. 

Kl. 22.30

Båltale v/ borgmester John Schmidt Andersen

Vikingerne kaster faklerne på bålet i 2016. Foto Kenneth Jensen.Arkivfoto fra Kalvøen i 2016, hvor der bestemt ikke var tørke sankthansaften. Her kaster vikingerne fakler på bålet i regn og blæst.

Foto: Kenneth Jensen,
Frederikssund Kommune.