Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
15. januar 2019

Stormen har lagt sig - nu starter oprydningen

Stormen har lagt sig, og vandstanden nærmer sig med kun 27 cm over dagligt vande igen normalt niveau tirsdag kl. 12. Beredskabet og kommunen er derfor gået i gang med at rydde op.

Jens Olsen fra beredskabet tømmer watertube på Færgevej. Foto: Victoria Rygaard.Jens Olsen fra beredskabet tømmer watertube på Færgevej.

Oprydning startede tirsdag formiddag

Tirsdag formiddag påbegyndte Frederiksborg Brand og Redning oprydningen efter beredskabets indsats i forbindelse med stormen søndag og mandag. Første opgave er at tømme watertubes på J.F. Willumsensvej/Færgevej og på Smedeengen ved Kignæshallen i Jægerspris. Førstnævnte påbegyndte man tømningen af kl .10.15 tirsdag formiddag, og tuben i Jægerspris begynder man efter planen at tømme kl. 14.00.

Når watertuben på J.F. Willumsensvej/Færgevej er tømt, så vil det under sammenpakningen være nødvendigt for beredskabet kortvarigt at spærre Færgevej i indadgående retning mod Frederikssund, ligesom beredskabet muligvis kortvarigt vil spærre østgående spor mod Frederikssund på Kronprins Frederiks Bro.

Så vidt muligt varsler vi om det her på hjemmesiden forinden.

Når watertuben er pakket sammen, vil fortov og cykelsti på sydsiden af broen igen være farbare. De har været spærret siden søndag aften.

Sanddepoter fjernes fra tirsdag eftermiddag

Heldigvis kom vandet ikke så højt, at hverken watertubes eller sandsække blev nødvendige til at holde vandet tilbage.

Det ses også på indhugget, eller manglen på samme, i de otte depoter med sandsække som krisestaben besluttede at oprette i søndags. I fx Kulhuse er der kun hentet knap en palle med 100 af de 2.000 sandsække.

Et næsten urørt depot af sandsække i Kulhuse. Foto: Victoria Rygaard.Et næsten urørt depot af sandsække i Kulhuse.

Vej og Park begynder derfor tirsdag eftermiddag at køre sandsækkene retur i depot. Det regner man med at være færdige med sidst på ugen.

Om brugte sandsække

Har du benyttet dig af chancen og hentet sandsække, så skal du ikke returnere dem til kommunen. I stedet kan du beholde dem, bare du sørger for at de opbevares tørt og tildækket under en lystæt presenning - helst på en palle, så de ikke suger fugt fra jorden.

Det er vigtigt, at de ikke bliver udsat for lys, da sækkene så nedbrydes i løbet af 6 til 12 måneder.

Du kan også tømme sækkene for sand. Sandet kan bruges i sandkassen eller på stranden, men ikke til brolægning o.lign., da det er udvasket sand. Tomme sække kan afleveres på genbrugspladsen sammen med øvrigt affald.

Foto: Victoria Rygaard.