Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
13. januar 2019

Status på beredskab søndag aften

Beredskabet er ved at indstille indsatsen for i dag, men stort set alle planlagte forberedelser er også på plads.

Kommunens krisestab mødes  igen mandag morgen kl. 8.00 for at vurderer situationen på ny, men seneste varsel fra DMI, udsendt søndag aften kl. 20.21, er stadig en vandstand på op til 145 cm over dagligt vande mandag den 14. januar 2019 kl. 16.00, lige som det har været siden lørdag eftermiddag.

Kronprins Frederiks Bro

Broen er fortsat farbar i begge retninger for biler. Det forventes den fortsat at forblive, også når vandstanden topper mandag ved 16-tiden, men hold dig opdateret her på siden, om hvorvidt situationen ændrer sig. 

Cykelsti og fortov på sydsiden af broen har været spærret siden kl. 18, og det forventes at også den nordlige side spærres i morgen eftermiddag pga. vand, sten og tang som skyller ind over broen.

Der bør altså ikke være problemer forbundet med at komme på arbejde fra morgenstunden, uanset om du er gående, på cykel eller i bil, men hjemturen bør du holde dig opdateret omkring.

Kronprins Frederiks Bro under stormen Ingolf i oktober 2017. Foto: Kenneth Jensen.Kronprins Frederiks Bro under stormen Ingolf i oktober 2017. Modsat dengang, så forventes broen at forblive åben for biltrafik denne gang, men hold dig løbende opdateret her på siden.

Watertubes

Såvel watertube ved Færgevej/J.F. Willumsensvej i Frederikssund som watertuben ved Kignæshallen på Smedeengen i Jægerspris er klar og fyldt. Beredskabets pumper bliver dog stående for enden af Lille Færgevej, så der kan påfyldes mere vand, eller efterfyldes, hvis det bliver nødvendigt.

Færgevej er igen farbar i begge retninger.

Sandsække

De otte depoter som er oprettet er i skrivende stund er alle velforsynede med sandsække. Et par depoter mangler de sidste sække, som køres ud i de kommende timer frem mod midnat.

Depoterne finder du her:

  • Kulhuse: For enden af Barakvejen ved bus-vendepladsen.
  • Tørslev Hage: Hjørnet af Granbrinken/Gammel Færgegårdsvej
  • Færgevej, Fasanvej, Harevej og Egernvej i Frederikssund: Hjørnet af Fasanvej og Slåen Bakke Alle
  • Dalby Huse: Dalby Strandvej ved p-pladsen for enden af vejen.
  • Over Dråby Strand: Lille Strandvej ved p-pladsen
  • Skyllebakke Havn: På p-pladsen ved indkørslen
  • I Hyllingeriis: Ved nr. 127-129
  • Hos Vej og Park: På Smedetoften 4 i Frederikssund.

Vej og Park knokler på højtryk for at få sandsække ud til depoterne. Foto: Kenneth Jensen.Vej og Park knokler på højtryk for at få sandsække ud til depoterne søndag aften.

Kort over risikoområder

Vi har lavet en side med kort over risikoområderne, og hvordan vandet forventeligt vil ramme ved en vandstand på 140 centimeter. Kun områder som er i risikozonen er illustreret.

Se siden med kort og vandstande

Foto: Kenneth Jensen,
Frederikssund Kommune