Frederikssund Kommunes logo
28. januar 2019

Skolepatruljer hædres

Mandag morgen stod skolepatruljen trofast ved fodgængerovergangen ved Jægerspris Skole og hjalp eleverne sikkert over vejen. Der blev de mødt af repræsentanter fra politiet og kommunen, som var mødt op for at rose patruljerne for deres indsats.

Kampagne i uge fem

I løbet af uge fem vil skolepatruljer i hele Nordsjælland få ekstra opmærksomhed. Det er Trafiknetværk Nordsjælland, som består af Rådet for Sikker Trafik, politiet og kommunerne, der er gået sammen for at hædre og anerkende den indsats, skolepatruljerne yder.

- Det er vigtigt, at man kan komme sikkert i skole, og det er skolepatruljerne en vigtig del af. Derfor vil jeg gerne sige jer mange tak for indsatsen, sagde borgmester John Schmidt Andersen, der også afslørede, at han selv har været skolepatrulje. Derefter delte han gule huer ud til alle 21 skolepatruljeelever på Jægerspris Skole, så de dels bliver endnu mere synlige i morgentrafikken og dels kan holde ørerne varme.

Borgmester John Schmidt Andersen takker eleverne for deres indsats som skolepatruljer og uddeler gule huer. Foto: Frederikssund Kommune, Steven Rønnenkamp Holst.Borgmester John Schmidt Andersen takker eleverne for deres indsats som skolepatruljer og uddeler gule huer. 

Også politikommissær Nick L. Gall fra Nordsjællands Politi gav eleverne et anerkendende skulderklap:

- Hver dag tager I et stort ansvar i morgentrafikken. Jeres indsats er med til at højne trafiksikkerheden ved skolerne betydeligt, en indsats der er helt uundværlig. Og I gør det, uanset om solen skinner eller om det, som denne uge sidst i januar, er en sur uge. Derfor fortjener I og ros for jeres arbejde, og jeg håber, I vil fortsætte som skolepatruljer.

Resten af uge fem vil de øvrige skoler i Frederikssund Kommune også få besøg af politiet og kommunen og få en gul hue som anerkendelse for indsatsen. På skolerne i Frederikssund Kommune er der i alt knap 200 elever, der står skolepatrulje.

Fakta om skolepatruljerne

  • Skolepatruljeordningen blev første gang indført i 1949.
  • I Danmark er der knap 20.000 skolepatruljeelever.
  • Det er eleverne i 5.-7. klasse, der er skolepatruljer.
  • En skolepatrulje arbejder hver morgen, og eleverne møder tidligere end alle de andre elever.
  • Skolepatruljerne arbejder frivilligt og ulønnet.

Elever krydser vejen ved Jægerspris Skole, mens skolepatruljen holder vagt. Foto: Frederikssund Kommune, Steven Rønnenkamp Holst.Elever krydser vejen ved Jægerspris Skole, mens skolepatruljen holder vagt.

Fotos: Frederikssund Kommune, Steven Rønnenkamp Holst.