Frederikssund Kommunes logo
14. januar 2019

Krisestab fastholder forhøjet beredskab

Trods faldende prognoser for vandstand i Roskilde Fjord og Isefjord, så fastholder DMI deres varsel om op til 145 cm forhøjet vandstand. Kommunens krisestab har mandag morgen derfor besluttet også at opretholde det forhøjede beredskab.

Ekstra indsatser

Ud over de indsatser som krisestaben iværksatte allerede søndag ved frokosttid, så betyder det fortsatte høje beredskab, at kommunens callcenter vil være ekstraordinært åbent efter kl. 12.00. Hvis man har spørgsmål til beredskabets indsats og arbejde kan man kontakte kommunen på 23 44 68 15.

Efter kl. 12.00 vil callcenteret kun kunne behandle henvendelser om beredskabssituationen. Øvrige henvendelser henvises til den normale åbningstid.

Informationsmedarbejdere

Som en ekstra service sendes også to informationsmedarbejdere til Hornherred, hvor de fra kl. 10.30 på skift vil være at finde i Hyllingeriis, Dalby Huse, på Over Draaby Strand og i Kulhuse. 

Medarbejderne vil kunne svare på spørgsmål, og formidle kontakt til krisestaben og beredskabet.

Kronprins Frederiks Bro

Broen er fortsat farbar i begge retninger for biler. Det forventes den at forblive, også når vandstanden topper mandag, hvor højeste vandstand nu først forventes ved 18-tiden.

Cykelsti og fortov på sydsiden af broen har været spærret siden kl. 18 i går aftes, og det forventes at også den nordlige side spærres i eftermiddag pga. vand, sten og tang som skyller ind over broen.

Vi informerer løbende når der nyt at berette, så hold dig opdateret her på siden, om hvorvidt situationen ændrer sig. 

Krydsende cyklist på Kronprins Frederiks Bro. Foto: Kenneth Jensen.For at undgå situationer som denne, under stormen Alfrida for to uger siden, er fortov og cykelsti på sydsiden af broen spærret, og det forventes de også at blive på nordsiden senere på dagen, så passage herefter kun er muligt i bil.

Foto: Kenneth Jensen,
Frederikssund Kommune